14.2 C
Província de Tarragona
Divendres, desembre 3, 2021

20 anys de banda juvenil a Tarragona

Albert Guinovart i la banda juvenil de Tarragona. Foto cedida per la BUMT

La Banda Juvenil de la Unió Musical de Tarragona arriba als 20 anys i vol celebrar l’aniversari presentant  una producció molt especial que ens farà viatjar pels diferents musicals més representatius de l’escena catalana i de Broadway. A l’espectacle “Musicals amb Albert Guinovart i la Banda Juvenil”, la formació tarragonina comptarà amb la participació del compositor i intèrpret Albert Guinovart i de la cantant Elena Ribera, El Taller, centre de dansa, i la Coral formada pels Rossinyols de Tarragona i alumnes de l’Escola Roig i la Nova Escola de la BUMT. Tot l’espectacle estarà conduït per la companyia (H)istriònis Teatre.

 

La Banda Juvenil es va crear el 1997 dins la Unió Musical de Tarragona amb la voluntat de formar els joves músics de la institució i d’altres centres educatius de la mateixa localitat o rodalies. L’agrupació es va donar a conèixer al concert de Santa Cecília d’aquell any compartint escenari amb la Banda Simfònica. Des dels seus inicis ha comptat amb la direcció d’Àlex Sansó (1997-2001), Jordi Masip (2001-2009) i, des del 2009 i fins a l’actualitat, la dirigeix Carles Lorente. La banda està formada per uns 50 músics amb edats compreses entre els 12 i 25 anys.

La formació celebra l’aniversari amb Albert Guinovart i un espectacle de grans musicals internacionals

Dins del nostre territori ha participat a diferents trobades de Bandes Juvenils, ha realitzat concerts a poblacions com Prades, Scala Dei, Mollerussa, Ulldecona o Perafort, i en emplaçaments tan emblemàtics de la ciutat com el Teatre Metropol, el Palau Firal de Congressos o el Teatre Tarragona. També cal destacar la seva participació en concerts i certàmens juvenils fora de l‘àmbit català celebrats a Terol, Fougères (França), Haubach (Alemanya), Almagro (Ciudad Real), Torrent (València) o el més recent, a Getxo (Bilbao).

 

Alguns dels esdeveniments musicals més destacats de la Banda han estat l’acompanyament de la X Trobada de Corals de Centres de Secundària de Catalunya de l’any 2004, la participació en la cantata El Capità Pococatepetl del compositor Manel Camp sota la direcció artística de Josep Prats, el 2013 o l’estrena de la cantata Una escola sota els arbres de Víctor Ferragut dedicada a l’escola Pax l’any 2014.

Un dels assajos de la banda juvenil de la Unió Musical de Tarragona. Foto cedida

El concert del proper diumenge 28 de maig és molt especial per a la BUMT i per a la Banda Juvenil, ja que se celebra el seu 20è aniversari. Els joves músics tenen l’oportunitat de compartir escenari amb un dels pianistes i compositors més rellevants del panorama català, Albert Guinovart, i porten mesos preparant amb constància aquest esdeveniment.

A la primera part del concert, Albert Guinovart, acompanyat de la Banda Juvenil, ens regalarà la interpretació del seu concert per a piano amb temes del tan apreciat “Mar i cel”. La segona part és plena de col·laboracions, com la cantant solista Elena Ribera, que ens farà viatjar per les melodies més populars i sentides de Broadway. Tot plegat, acompanyat pels ballarins de El Taller, centre de dansa i la companyia (H)istriònis Teatre, que articularan tot el concert amb una presentació de les obres d’una forma insòlita i original.

 

El concert tindrà lloc diumenge 28 de maig a les 18:30h al Teatre Tarragona, i les entrades estan a la venda a tarracoticket:

https://www.tarracoticket.cat/Musicals_amb_Albert_Guinovart_i_la_Banda_Juvenil/reserva/1/940

 

INVITACIÓ ALS SUBSCRIPTORS DEL ‘FET’

 

Gràcies a la BUMT, disposem de dues invitacions per regalar a un subscriptor/a de la revista. Les persones interessades en el concert podeu enviar un correu electrònic abans de les 21 hores de dimecres 24 de maig a l’adreça subscripcions@fetatarragona.cat

 

Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here