23 C
Província de Tarragona
Dimecres, juny 19, 2024

De la cloenda a l’obertura de Tarraco Viva

Una vuitantena de persones en l’escenari de la sala principal del Palau Firal i de Congressos de Tarragona. Foto: Laia Marín

Li he dit personalment a Magí Seritjol, director de Tarraco Viva. Ho he comentat en privat amb amics i companys. I ara expresso la idea en públic -ben convençut-  a través del fòrum obert que representa el FET a TARRAGONA: l’acte de cloenda del festival Tarraco Viva hauria de ser l’acte inaugural. Per al certamen i per a la imatge de la ciutat seria més profitós traslladar la proposta d’espectacle de tancament al dia de l’obertura.

 

Encara em ratifico més en la idea després d’assistir a la recreació històrica de diumenge passat al Palau Firal i de Congressos. Es tractava d’escenificar la importància de l’edifici més gran construït mai al nostre país: el Fòrum Provincial de Tàrraco, amb la presència de l’emperador Adrià, el sèquit, el flamen, governadors, delegats, alcaldes, elits locals, assistents, famílies… Tot plegat acompanyat de la conversa amena i didàctica entre el propi Seritjol i el catedràtic d’Arqueologia, Joaquin Ruiz de Arbulo.

“L’ÚLTIM ACTE HAURIA DE SER EL PRIMER: L’APARADOR, EL TRET DE SORTIDA DEL FESTIVAL”

Fins a una vuitantena de persones a l’escenari del Palau, una imatge que ratifica allò que dèiem aquí fa una setmana: la gent de Tarragona fa possible Tarraco Viva. Aquesta escena potent, que aplega el treball dels grups Projecte Phoenix, Nèmesis, Thaleia i Ludi Scaenici, hauria de ser l’aparador del festival, l’obertura, el tret de sortida, el punt d’arrencada, la invitació a participar de la resta d’activitats que es programen durant un parell de setmanes.

 

Seria una magnífica carta de presentació per als tarragonins i la millor eina de difusió possible del festival a través dels mitjans de comunicació d’àmbit local i nacional. Aprofitem, doncs, la força de tanta gent implicada en Tarraco Viva  -una cita consolidada en el calendari de la ciutat, situada entre la Setmana Santa i les festes majors de Sant Magí i Santa Tecla- per explicar al món que som dels millors a l’hora d’explicar la història i per convidar-los a conèixer Tarragona.

 

En un món turístic tan global, ens cal diferenciar-nos, especialitzar-nos, i Tarraco Viva és una de les comptadíssimes experiències singulars que ofereix la ciutat per apropar-nos al públic d’aquí i d’allà. El vintè aniversari del festival ja s’apropa. Així que tenim una magnífica excusa per a ambicionar nous objectius i fer passos endavant.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here