19.4 C
Província de Tarragona
Diumenge, juliol 3, 2022

El batec escènic de Tarragona

La quarta edició del Festival Internacional de Teatre de Tarragona (FITT) apuja el teló del 14 al 23 de juliol. Foto: Carla Clúa

Tarragona escalfa motors per a la temporada d’estiu, i ho fa revifant una proposta que sembla ara una aposta segura per a la ciutat. Es tracta del Festival Internacional de Teatre de Tarragona (FITT) que, signant la seva quarta edició, converteix la capital tarragonina en l’aparador català de les arts escèniques més innovadores i la fa vibrar al ritme de l’escenari.

Entre el 14 i el 23 de juliol, la ciutat es tornarà a submergir en un bany de sensacions teatrals, propostes avantguardistes i nous talents. Dotze companyies de sis països diferents oxigenaran la ciutat amb les seves propostes, i utilitzaran un únic llenguatge universal: l’emoció.

DOTZE COMPANYIES DE SIS PAÏSOS ACTUARAN AL FESTIVAL INTERNACIONAL DEL TEATRE (FITT)

“Si fa sis anys ens haguessin dit que arribaríem a la quarta edició d’un festival que va començar en plena època de crisi, no ens ho hauríem cregut”, comenta el director del FITT, Joan Negrié. Amb un somriure d’il·lusió i molt d’entusiasme en les seves paraules, Negrié reconeix que, malgrat les adversitats, l’equip sempre ha seguit treballant perquè confia en la feina que fa: “Som artistes bojos que no paren de fer coses per a la ciutat”.

Tot i mantenir l’essència i el seu objectiu de ser un punt de trobada de nous llenguatges escènics i una porta oberta a nous talents nacionals i internacionals, el festival està en constant moviment. “No ens agrada la zona de confort i pensem en com innovar edició rere edició”, afirma Negrié.

LA NOVA PROPOSTA “YOUNG FITT” APOSTA PER UNA MAJOR PARTICIPACIÓ DEL PÚBLIC

Seguint aquesta filosofia, el FITT d’aquest any incorpora una ampliació en els dies del festival i una major oferta en la programació. Tot i això, el tret més distintiu de l’edició d’enguany és el “Young FITT”, una proposta que té com a objectiu fomentar la participació del públic en el festival i que aquest aconsegueixi fer-lo seu. Entre els dies 18 i 20 de juliol, els espectadors podran gaudir de diferents trobades amb les companyies, workshops oberts i sopars populars, així com participar en el veredicte i atorgar un premi del públic.

De la mateixa manera, el FITT incorpora la música a la seva programació i suma aquest any un nou escenari a la seva llista: el Seminari Pontifici s’afegeix al Teatre Metropol, el Teatre de Tarragona i l’Antiga Audiència, i passa a formar part dels espais significatius acollidors del festival. “El casament entre patrimoni i art és la definició perfecta de cultura”, sosté el director.

El Seminari de Tarragona és el nou escenari del FITT. Foto: Carla Clúa

“Volem situar Tarragona en el mapa cultural de qualitat”, reconeix el conseller de cultura de la ciutat, Josep Maria Prats. El FITT ha esdevingut un aparador per projectar el talent de casa nostra dins el ventall de festivals d’estiu de Catalunya, i s’ha consolidat a la ciutat com un dels imprescindibles de l’agenda. “Busquem crear sinèrgies entre promotors i països, i que del FITT en surtin projectes amb ADN tarragoní”, destaca Negrié.

L’espectacle que va revolucionar la primera edició del festival l’any 2011, Dignità autonome di prostituzione, serà l’encarregat de donar el tret de sortida al FITT d’aquest any, amb una actuació convertida en esdeveniment que fa vuit anys que gira per Itàlia. D’altra banda, la companyia valenciana El Pont Flotant presentarà El fill que vull tindre, un projecte que plasma a l’escenari tres generacions i que connecta amb l’objectiu de fer el públic partícip del festival: l’obra incorpora l’actuació de 20 ciutadans de Tarragona no actors, que s’afegiran als tres protagonistes.

El Teatre Metropol acollirà l’espectacle inaugural del festival. Foto: Carla Clúa

Respecte a la música, Blaumut serà l’encarregat d’estrenar la vessant musical del FITT amb la presentació del seu tercer disc Equilibri, i en relació a la dansa, la companyia búlgara Radioballet estrenarà The nature of Love, un relat íntim i líric sobre l’amor.

Els preus de les entrades es mantenen en 18 euros, i fins al 15 de juny es poden comprar abonaments per tot el festival a 99 euros a les taquilles del Metropol. El Young FITT també té abonaments a 36 euros pels sis espectacles, i inclouen els workshops i sopars populars amb els artistes.

Tarragona creu en aquest festival, i el festival aposta per la ciutat. Els carrers s’ompliran, un any més, de talent, motivació i sensacions que aproparan les noves dramatúrgies al públic i convertiran la capital tarragonina en el batec escènic de Catalunya.

Carla Clúa
Carla Clúa
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here