26.8 C
Província de Tarragona
Dimarts, juliol 16, 2024

Polítics, aneu més a les escoles

Els alumnes de l’escola del Serrallo es van reunir al vestíbul per seguir l’acte protocol·lari. Foto: Ricard Lahoz

“Veniu més a les escoles i preneu consciència de les nostres necessitats”. La directora de l’escola del Serrallo, Maria Rosa Martínez, s’adreça amb aquestes paraules a les autoritats educatives de l’Ajuntament i la Generalitat en  l’acte inaugural de les pistes esportives i l’hort del col·legi. Prop de 300 alumnes, una vintena de mestres i representants de l’AMPA participen en una jornada festiva, marcada en bona part per la pluja caiguda en les hores prèvies.

EL COL·LEGI DEL SERRALLO ESTRENA UN HORT I UNA PISTA ESPORTIVA

Això obliga a improvisar la inauguració a l’interior del centre, al vestíbul, amb intervencions dels nens i nenes de diferents cursos, parlaments de l’alcalde i la directora territorial d’Ensenyament i una cançó final interpretada per tots els alumnes amb la tornada “El món seria més feliç si tots fóssim amics”. En un segon pla, molt discret, el president de l’Autoritat Portuària Josep Andreu segueix l’acte. No parla en públic, però la institució que lidera és l’ha que ha finançat les obres de la pista. Una pista que l’escola esperava des de la riuada del 1994 que va inundar el pati.

Estrena de les pistes esportives de l’escola. Foto: Ricard Lahoz

“És un acte senzill, una notícia humil”, em diu la Maria Rosa en el correu electrònic que acompanya la invitació. Però és un acte molt important per a la comunitat educativa d’una escola pública que encara pateix moltes mancances: aules prefabricades, algunes goteres, tolls d’aigua per tot arreu sempre que plou, un sostre d’uralita, un pati en mal estat, unes tanques exteriors insuficients…Mancances que, malauradament, s’extenen per altres centres educatius de la ciutat.

L’hort l’han dissenyat els propis alumnes del col·legi. Foto: Ricard Lahoz.

L’entusiasme de les mares i els pares dels alumnes i dels mestres fan possible que l’escola del Serrallo -com tantes escoles públiques- tiri endavant malgrat la limitació dels recursos. Els nens més grans no són del tot aliens a aquests problemes: “Que no tinguem el pati inundat cada vegada que plou”, reclamen. I és que cal celebrar l’estrena de l’hort (que han dissenyat els mateixos alumnes) i les pistes esportives, però no es pot oblidar que falta un gimnàs, arranjar el pati d’educació infantil (on també fan les colònies d’estiu) i posar al dia unes instal·lacions velles i insuficients.

Els nens, en el moment d’interpretar una cançó. Foto: Ricard Lahoz

Els rostres d’il·lusió de la directora, els mestres i l’AMPA i el desenvolupament de l’acte em fan recordar Carles Capdevila. La seva mort prematura ha posat més en primer pla el col·lectiu de docents, que ell ja havia dignificat al llarg de la seva carrera professional. Una sensibilitat educativa i social de la qual n’hauríem d’aprendre molt els periodistes i, sobretot, els responsables polítics d’aquesta ciutat i d’aquest país.

La taula d’autoritats a l’acte de l’escola del Serrallo. Foto: Ricard Lahoz.
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here