24.3 C
Província de Tarragona
Divendres, juliol 1, 2022

Tarragona, un nou bressol per a creuers

El creuer Costa neoRiviera té dotze plantes i capacitat per 1.727 passatgers. Foto: Carla Clúa

El Port de Tarragona està de celebració. I és que l’objectiu que portava perseguint des de feia cinc anys s’ha complert: convertir-se en port base per a la recepció de creuers. Avui torna a la ciutat el Costa neoRiviera, el creuer que va salpar divendres passat per primer cop des de la capital tarragonina, i que repetirà l’itinerari fins en disset ocasions durant tot l’estiu.

Tot i que no pot veure’s des de la ciutat, només cal una desena de minuts en shuttle per topar-se amb el magnificent vaixell de la naviliera italiana Costa Cruceros. És el més petit de la companyia (48.200 tones de pes i capacitat per 1.727 passatgers) i el capità parla d’ell com la seva “nena mimada”. Tot i això, la seva presència al Port atrau l’atenció de qualsevol persona que passi pel davant, poc habituada a veure un vaixell d’aquestes dimensions a Tarragona.

EL PORT DE TARRAGONA S’ESTRENA COM A PORT BASE AMB EL CREUER COSTA neoRIVIERA

Amb només posar un peu al vaixell ja es respira el luxe. Els treballadors, uniformats i impecables, reben amb un somriure esplèndid els turistes. La decoració recorda a la dels creuers de les pel·lícules de Hollywood, i manté l’equilibri entre la modernitat i l’estil clàssic nàutic. Organitzat en dotze plantes i prop de 600 cabines, el vaixell està equipat amb tot tipus de resposta a les necessitats dels passatgers, com poden ser botigues, zones d’oci, restaurants, cafeteries o zona de piscina.

El vaixell compta amb un teatre que acull espectacles cada nit. Foto: Carla Clúa

“Tarragona es ven com una alternativa menys coneguda, un territori per descobrir”, destaca el director de Màrqueting i Comunicació de Costa Cruceros a Espanya, Rafael Fernández. “Volem diversificar l’oferta als nostres consumidors i proposar iniciatives innovadores, i aquesta ho és”, afegeix. El president del Port de Tarragona, Josep Andreu, reconeix que tot i ser un projecte molt ambiciós i arriscat, aquest primer creuer suposa “l’inici del futur” per la ciutat.

EL CREUER OFEREIX UN RECORREGUT PER LES ILLES BALEARS I PART D’ITÀLIA EN VUIT DIES

L’itinerari, d’una durada de vuit dies, ofereix escala a Savona (Itàlia), Porto Torres (Sardenya), Menorca, Eivissa, Formentera i Palma de Mallorca, abans de tornar a la ciutat de Tarragona i reposar-hi fins a les dues de la matinada de l’endemà. Adreçat a un perfil de turista d’entre els 35 i 70 anys, aquest primer creuer salpa amb una majoria de turistes italians, seguits d’espanyols, francesos i alemanys.

Costa Cruceros, considerada la major companyia de creuers del món, compta amb un total de quinze vaixells que recorren 137 itineraris diferents, amb 261 destinacions i 60 ports base. Amb la inauguració de la nova ruta amb segell a Tarragona, la naviliera també estrena el concepte de “Fun&Beach”, una iniciativa innovadora de la companyia que té com a objectius el descobriment de les platges més emblemàtiques del Mediterrani i el foment de la diversió i la música a bord.

EL VAIXELL ITALIÀ REPETIRÀ L’ITINERARI DISSET VEGADES FINS AL 22 DE SETEMBRE

A més de l’activitat prevista amb el Costa neoRiviera, un altre creuer de la mateixa companyia, el Costa Favolosa, realitzarà dues escales ja previstes a Tarragona durant els mesos de setembre i octubre d’aquest any. Durant el 2017, els vaixells de la companyia hauran visitat el port de la ciutat en dinou ocasions, i això haurà generat que 32.000 passatgers descobreixin la capital tarragonina.

La iniciativa “Fun&Beach” se centra en el foment de la cultura mediterrània. Foto: Carla Clúa

Tarragona somia desperta en el camp dels creuers de luxe. La ciutat ha aconseguit entrar en un circuit molt saborós i millorar així la seva marca pròpia. Tot i que ja s’ha confirmat que l’any que ve el Port també acollirà el creuer de la companyia italiana i que aquest comptarà amb set parades més, els projectes ambiciosos de la ciutat no s’aturen aquí. “Hem complert la primera part d’un gran somni, ara volem que Tarragona sigui un referent en creuers”, conclou Josep Andreu, il·lusionat.

 

Carla Clúa
Carla Clúa
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here