Advertisement Advertisement
23.1 C
Província de Tarragona
Dilluns, maig 16, 2022

Tarragona no té son

El grup reivindica el foment de la cultura i oci a Tarragona. Foto: Carla Clúa

Tarragona no té son, i no té cap inconvenient en cridar-ho a les portes de l’Ajuntament. La ciutat de la primavera eterna s’ha quedat enrere, amagada i condemnada a viure en un hivern constant que sembla que no té fi.

Així ho diuen les dues-centes persones concentrades a la Plaça de la Font aquest cap de setmana, reunides per “despertar” la ciutat i recuperar l’oci i cultura oblidats. “Recordo quan encara podies sortir per Tarragona a prendre alguna cosa, no havies d’agafar el cotxe per passar-ho bé i no tot estava prohibit i sancionat”, rememora Eva Sagardoy a través del megàfon.

DUES-CENTES PERSONES S’HAN APLEGAT PER RECLAMAR EL FOMENT D’OCI I CULTURA A TARRAGONA

No són cap plataforma ni associació. Sis tarragonins d’edats diferents han decidit treure temps i ganes per mobilitzar-se en contra les accions del consistori envers la cultura i l’oci. Tot i ser la primera vegada que es reuneixen tots, el grup ha aconseguit ocupar part de la plaça i llençar el seu crit al cel. “No ens esperàvem aquesta acollida per part de la ciutadania, però això indica que la gent està farta”, crida Sagardoy.

“Ens estem convertint en una ciutat dormitori de Barcelona, i l’única cosa eterna que tenim és l’avorriment”, sentencia Victor Martin. Davant l’atenció dels simpatitzants amb la causa i la d’altres curiosos que passen i aprofiten per parar l’orella, els sis tarragonins es lamenten per la situació cultural de la “seva Tarragona” i demanen un diàleg múltiple i obert. “Volem un Ajuntament que doni suport a la cultura, sigui capaç de parlar amb els petits emprenedors i que aporti solucions”, reclama Martin.

EL GRUP DEMANA A L’AJUNTAMENT UN DIÀLEG MÚLTIPLE I OBERT

“La cultura no és un delicte, i no s’està gestionant de manera correcta”, denuncia Carles Carcolé. Ventre de festivals culturals com el REC, el SCAN, el ETC o el Dixieland que pengen d’un fil, sembla que Tarragona ha oblidat el seu historial en el sector de l’oci. Sales de ball, terrasses, bars i altres centres s’han tancat davant una manca creixent de la seguretat. “En lloc de treballar per millorar-la i solucionar-ho, es va decidir fer desaparèixer tots aquests locals i oblidar-ho”, reconeix Carcolé.

Dues-centes persones s’han aplegat a la Plaça de la Font per manifestar-se contra la política d’oci del consistori. Foto: Carla Clúa

Tarragona és l’única ciutat que no té una normativa acústica clara. “Mentre es permet que un veí toqui la guitarra a les dues de la matinada, una violinista és multada amb 100 euros per tocar a la Rambla”, diu Eva Ortiz de Pinedo, assenyalant una dona d’entre el públic que duu un estoig que sembla que amagui un violí. El públic reacciona amb un aplaudiment a l’uníson, i l’artista els respon amb un tímid somriure.

“No volem seguir vivint d’esquena al mar i tancats entre muralles, volem ser exemple de ciutat mediterrània i tenir la ciutat que ens mereixem”, conclou Martin. I és que Tarragona de l’últim que té ganes és de dormir. Els dos-cents aplegats segueixen les indicacions dels organitzadors, i s’asseuen a terra i en silenci, simbolitzant quin seria l’estat real d’una ciutat dormitori. Espontàniament s’alça la violinista multada, que, abraçant amb delicadesa el seu violí entona una cançó de bressol que trenca el silenci de la plaça.

La violinista multada a la Rambla ha tancat la concentració amb una cançó de bressol. Foto: Carla Clúa

Tarragona no té son, i no té cap inconvenient en fer-ho saber. Els convocants ja han fet la primera concentració, i al veure’n l’acollida, no descarten organitzar més activitats fins a aconseguir que la ciutat, finalment, obri els ulls i desperti.

Carla Clúa
Carla Clúa
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

1 COMMENT

  1. “L’emblemàtic” Passeig de les Palmeres- Balcó, s’està tornant refugi de tribus que formen barraques amb gos, bicicletes, guitarra i roba estesa. La policia municipal intervé alguna vegada però al cap de mitja hora els mendicants tornen a ser al lloc.
    No vull aquest “despertar Tarragona” tan galdós, amb la guitarra on els passa pels collons, encara que més d’un ciutadà m’ha insultat per pretendre tenir una ciutat civilitzada. A veure quan aprenem d’altres ciutats amb cara i ulls.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here