27.6 C
Província de Tarragona
Dimecres, juliol 17, 2024

Vols completar el col·leccionable de Patrimoni Mundial?

Portada del fascicle 1. Foto: Pepo Segura

El FET a TARRAGONA ha regalat als seus lectors durant més d’un any i mig una obra inèdita i innovadora, dividida en deu fascicles, sobre els monuments que són Patrimoni Mundial per la Unesco des de l’any 2.000. Els seguidors de la revista ara els podran enquadernar i guardar com un petit tresor de la Tàrraco que mai havien vist.

 

Per oferir aquesta nova perspectiva sobre els monuments romans de la ciutat, un ampli equip d’investigadors i professionals de diferents disciplines vinculats a la URV han unit forces amb l’ajuda de les noves tecnologies. El resultat és un compendi de la recerca arqueològica sobre Tàrraco feta a la ciutat des del segle XVI i fins als nostres dies, amb restitucions virtuals en tres dimensions (3D) d’última generació i imatges aèries preses des dels populars drons.

Portada del fascicle 2. Foto: Pepo Segura.

La paraula clau per conèixer el making of del col·leccionable és SETOPANT (acrònim de Seminari de Topografia Antiga), un grup de recerca en arqueologia, urbanisme i arquitectura adscrit a la URV i a l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC), amb seu central a Tarragona.

 

El grup es va constituir l’any 1997 i agrupa, a l’entorn d’un programa científic unitari, diferents investigadors especialitzats en l’estudi de l’urbanisme antic, l’arquitectura grega i romana, la investigació arqueològica en medis urbans, l’aplicació dels sistemes d’informació geogràfica en aquest camp i les fórmules d’integració de les restes del passat dins la ciutat moderna.

 

Portada del fascicle 5. Foto: Pepo Segura.

Al capdavant d’aquest grup, els professors Joaquin Ruiz de Arbulo i Ricardo Mar, dues de les persones que coneixen més bé la Tàrraco romana, han dirigit la recopilació i elaboració de textos propis i d’altres autors, que destaquen pel seu tarannà divulgatiu i didàctic.

 

Amb el número 24 del FET -a la venda en les llibreries de la ciutat- es regala el fascicle 10 i últim dedicat a ‘La ciutat cristiana i Centcelles’ i les pàgines de presentació de l’obra. Si us falta algun dels fascicles distribuïts anteriorment i els voleu aconseguir ara, poseu-vos en contacte amb nosaltres a l’adreça subscripcions@fetatarragona.cat

 

L’obra ‘Tàrraco, Patrimoni Mundial. Una nova visió’ ha estat editada per la Fundació Privada Mútua Catalana amb el suport econòmic de Repsol i ha estat distribuïda en exclusiva per la revista FET a TARRAGONA. Fes-te’n ara subscriptor i dona suport al periodisme rigorós i analític.

Portada del fascicle 7. Foto: Pepo Segura.
Albert Ollés
Albert Ollés
Periodista. Coordinador del FET a TARRAGONA.
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here