Advertisement Advertisement Advertisement
20 C
Província de Tarragona
Diumenge, març 26, 2023

Àngel Òdena i la il·lusió de crear un festival líric

Àngel Òdena el passat dimecres a la presentació de Daurada Escena. Foto: Joan Duch

Àngel Òdena diu que es mou per il·lusions. I així ho ha demostrat. El baríton tarragoní reconegut a nivell internacional va decidir no quedar-se de braços plegats quan va veure la manca d’oferta lírica que tenia casa seva. En un atreviment pràcticament en solitari, va decidir endinsar-se a l’aventura de crear un festival de cant líric que millorés l’oferta cultural en l’àmbit de l’òpera, la música clàssica i la dansa. Una iniciativa arriscada i ambiciosa que ja comença a veure la llum.

Daurada Escena arriba a la Costa Daurada amb la intenció d’impulsar i revifar aquesta aposta musical de la zona, tant per als residents com per als turistes que hi estiuegen. I és que aquests darrers són uns dels principals demandants d’aquest tipus d’iniciatives. “El turisme de la Costa Daurada no només és de sol i platja, molts dels estiuejants esperen trobar una oferta musical que no tenim”, es lamenta Òdena.

NEIX EL FESTIVAL DAURADA ESCENA, UNA PROPOSTA QUE VOL FOMENTAR L’ÒPERA, LA DANSA I LA MÚSICA CLÀSSICA AL TERRITORI

Aquesta edició zero suposa una prova de foc que, a priori, Daurada Escena està superant amb un notable. “Hem aconseguit crear una xarxa de complicitats i això ha fet que tinguem una rebuda molt bona, però només és el principi”, comenta. Tot i la costosa feina d’organització que ha suposat el festival repartida en només un parell de persones, les sensacions d’aquesta primera edició són molt bones. “Som el tercer resultat que apareix al cercador de Google si busques ‘festival lírico’”, diu entre riures.

El reconegut baríton Àngel Òdena, principal impulsor del Festival. Foto: Studio Delestrade

I és que tot i que pot semblar el contrari, Àngel Òdena ha descobert la notable demanda que té el cant líric al nostre territori. “Ens hem trobat amb un públic que desgraciadament durant molts anys no ha tingut l’oferta que demanava. A casa nostra no hi ha iniciativa institucional en aquest camp”, es lamenta. Després de més de vint anys dedicant-se a l’òpera a ciutats com París, Amsterdam, Nova York o Berlin, Òdena torna al seu lloc d’origen per simular el que ha pogut veure arreu i adaptar-ho a casa nostra. “No cal inventar res, a vegades només es tracta de copiar”, diu.

Tot i reconèixer que aquesta edició zero ha començat d’una manera molt modesta, l’organització del festival ha posat el nivell artístic dels convidats com a primer requisit primordial. Organitzada en dues gales amb sopar inclòs -una aquest dimecres 26  juliol i l’altra el 16 d’agost-, Daurada Escena comptarà amb un cartell de luxe signat per les actuacions de la soprano Sara Blanch, el tenor Albert Casals i el mateix Àngel Òdena. A més, aquestes interpretacions aniran acompanyades d’Anna Crexells al piano, una de les repertoristes millor valorades de casa nostra.

L’hotel Eldorado de Cambrils serà l’escenari del Festival. Foto: Joan Duch

L’escenari escollit per estrenar-se és l’hotel Estival Eldorado de Cambrils, un espai privilegiat amb vistes directes al mar, tot i que Òdena reconeix que és un enamorat de Tarragona i la idea per un futur és fer-ho als llocs emblemàtics de la Costa Daurada per estendre-ho arreu del territori. “Molts dels grans festivals de Catalunya es fan de Barcelona cap al nord: nosaltres també hi tenim alguna cosa a dir”, comenta.

EL FESTIVAL HA PROGRAMAT DUES GALES LÍRIQUES PELS DIES 26 DE JULIOL I 16 D’AGOST A CAMBRILS

Les comarques tarragonines poden presumir d’afegir un altre festival musical a la seva proposta cultural. El futur de Daurada Escena vindrà determinat per com funcioni aquesta primera edició, però tot i això el baríton no pot evitar fer nous plans. “L’objectiu principal és poder arribar a crear alguna cosa més que concerts, com és el muntatge d’una òpera”, afirma. I és que com ell mateix diu, d’ambició i esperança no n’hi falta. “Si a Europa aquests festivals funcionen, perquè no ho poden fer aquí?”, conclou amb un somriure.

Carla Clúa
Carla Clúa
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here