13.8 C
Província de Tarragona
Divendres, abril 19, 2024

La iMAGInada: l’alternativa crítica a les festes

Imatge d’una passada edició del festival. Foto: La iMAGInada

A falta d’una setmana per les festes de Sant Magí, l’entrada al Camp de Mart ja llueix decorada amb una gran pancarta acolorida anunciant una nova edició de La iMAGInada. A partir d’aquest divendres 11 d’agost i fins el proper dia 15, els jardins del parc acolliran la novena edició d’aquest festival popular, una iniciativa autogestionada que ja ha crescut com a alternativa als grans actes de les festes de Sant Magí.

Després de nou anys ininterromputs, La iMAGInada ha anat guanyant-se un lloc a l’agenda d’agost de Tarragona i s’ha consolidat com a festival de referència per la festa major. Amb la intenció d’oferir una opció paral·lela a l’actual model sociocultural i econòmic de la ciutat, el festival aposta per un espai d’intercanvi, d’empoderament i de participació, generant un espai crític i creatiu al voltant de diferents eixos.

LA IMAGINADA OCUPARÀ EL CAMP DE MART DES DE L’11 FINS EL 15 D’AGOST AMB 120 ACTIVITATS

“Més que el que fem, és la manera en què fem les coses”, comenta en Manel, un dels membres de l’organització. Amb un equip jove que compta amb vint persones durant l’any i més de cent voluntaris a l’agost, La iMAGInada reivindica un oci alternatiu, col·laboratiu i enriquidor basat en la construcció del seu propi entorn.

Que ja està consolidat a la ciutat és un fet. Al ser un espai molt ampli, aliè a la política i orientat a tots els públics, La iMAGInada mou masses i aconsegueix atraure unes deu mil visites al llarg de la setmana de festival. I és que això també es compleix amb els artistes i entitats. “Abans havíem d’anar a buscar la gent, ara ens arriben moltes sol·licituds i fins i tot hem de dir que no a algunes”, comenta en Manel.

Espai Fòrum Lliri de Mar. Foto: Albert Rué

Mantenint la seva vessant crítica i establint cada any un eix temàtic diferent, aquesta novena edició ve dedicada als quatre elements: aire, terra, aigua i foc. Repartits al llarg dels jardins, cada zona del parc correspondrà amb un d’aquests elements i tindrà activitats relacionades amb ell.

Una de les principals novetats de l’edició d’aquest any és l’acollida d’un Camp Internacional de Treball en col·laboració amb el Servei Civil de Catalunya. Durant deu dies, persones de diferents països venen a col·laborar amb el projecte, alhora que tenen la possibilitat de conèixer la ciutat. Aquest és el cas de la Marina, una jove russa de 21 anys que és el primer cop que viatja a l’estranger. “Sempre havia volgut conèixer Espanya, i no em vaig pensar dos cops venir a Tarragona”, comenta. Al seu costat s’asseu la Rita, de Portugal. “Fer de voluntària a un festival així et permet ajudar i alhora passar-t’ho molt bé”, comenta. Fins el dia 17, s’encarregaran de diferents tasques al voltant de l’organització de La iMAGInada, alhora que descobriran la ciutat.

EL FESTIVAL REPRESENTA UN 52% DE LA PROGRAMACIÓ DE LES FESTES DE SANT MAGÍ

La iMAGInada també vol superar fronteres i mars. Aquesta edició comptarà amb la col·laboració de la Creu Roja de Tarragona per a la participació en diferents activitats de les persones refugiades residents a la ciutat. Aquestes podran participar a l’activitat “Sopars del món”, així com també al programa de voluntariat i al mercat d’artesania i art.

Amb l’afany de crear-se una marca pròpia, aquest any s’incorporarà també el “Globus”, la nova beguda pròpia de La iMAGInada, així com una cervesa artesana especial elaborada per “Kesse” amb una edició limitada. “Intentem apostar pel producte de proximitat, tant en el sentit gastronòmic com en artistes”, comenta en Manel.

“Sopars nocturns” a una de les passades edicions. Foto: Albert Rué

La iMAGInada trepitja fort i no es deixa avançar pels actes institucionals de la festa major de Sant Magí: per primer cop, el festival supera la meitat de les activitats totals de les festes. Durant cinc dies, el Camp de Mart es farcirà de més d’un centenar de propostes, totes elles gràcies a l’autogestió i el voluntariat, dos dels grans pilars fonamentals de la iniciativa.

 

Carla Clúa
Carla Clúa
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here