Advertisement
18.1 C
Província de Tarragona
Dimarts, juny 6, 2023

Màgia, música i contes passats per aigua

El públic atent a les paraules del conta-contes Agustí Ferrer. Foto: Carla Clúa

El Teatre Tarragona rep avui uns convidats poc habituals al seu hall. Desenes de petits tarragonins travessen la porta d’entrada amb una barreja de timidesa i nervis, per no saber què trobaran a l’altra banda. Agafats fort a la mà dels seus familiars o monitors, els nens i nenes es van asseient davant el decorat que llueix al fons de la sala, a l’espera de què el conta-contes aparegui i comenci la màgia.

No passa gaire estona fins que Agustí Ferrer surt a escena. Animat i ja posat en el seu paper, es dirigeix als nens animat i amb ganes de fer-los participar i passar una bona estona. No li costa gaire posar-se el públic a la butxaca: tant els nens, que el miren fascinats i responen a les seves preguntes, com els adults, que obliden una mica la seva edat i somriuen tendrament davant l’escena.

EL CLUB DELS TARRACONINS I EMATSA ESTRENEN TARRAQUANINS, UN CONTE PER ESTIMULAR EL BON ÚS DE L’AIGUA

Coincidint amb la festa major de l’aigua de Sant Magí, el Club dels Tarraconins i l’Empresa Municipal Mixta d’Aigües estrenen a Tarragona TarrAQUAnins, un espectacle que combina la creativitat i la divulgació. Durant tres dies, els artistes Joan Rioné de Genovesa Narratives, Marc Rocamora i Agustí Ferrer de la Lluna de cartró es converteixen en conta-contes i protagonitzen tres representacions diferents que giren al voltant del mateix tema comú: l’aigua.

Es fa el silenci al hall del teatre. Els nens i nenes, atents a cadascun dels moviments de Ferrer, escolten la llegenda que aquest comença a explicar-los. El conta-contes els parla del seu poble i la desgràcia que va suposar per ell quedar-se sense aigua a la font. Commoguts per les seves paraules, els infants miren amb ulls tristos la font seca que l’Agustí té darrere, protagonista de la història.

Agustí Ferrer, explicant una llegenda sobre l’aigua i les fades. Foto: Carla Clúa

Fomentar el consum habitual de l’aigua de l’aixeta, estimular unes bones pràctiques en el seu ús com a recurs limitat, fràgil i de primera necessitat i gestionar correctament els residus que es llencen a la xarxa del clavegueram. Durant mitja hora, el públic familiar que s’ha desplaçat avui fins al Teatre Tarragona s’ha capbussat en històries i llegendes sobre l’aigua que han servit, tant a grans com a petits, per recordar-los la importància d’aquest recurs, escàs a alguns llocs del món.

AGUSTÍ FERRER, JOAN RIONÉ I MARC ROCAMORA ES CONVERTEIXEN DURANT TRES DIES EN CONTA-CONTES AL TEATRE TARRAGONA

Boquetes obertes i ulls com plats. Els petits no es perden cap detall de les paraules de l’Agustí. Els parla de fades, d’homes malvats i de fonts sense aigua, i fins i tot s’atreveix a agafar la guitarra per tocar algunes notes alhora que canta amb el públic: “L’aigua és un bé que no pot faltar, per dinar, per sopar i també per fer un bany”. El públic segueix la cançó picant de mans, mentre que els més atrevits aprofiten per cantar o fins i tot, ballar-la.

Els més petits s’han apropat a la font del conte, per veure com ja tornava a tenir aigua. Foto: Carla Clúa

Quan el conta-contes posa punt final a la seva història, als més petits de la sala ja els costava quedar-se asseguts. Adults i nens coronen l’actuació amb un gran aplaudiment a l’uníson, acompanyat de somriures d’il·lusió. Abans de marxar, però, l’Agustí demana a tots els assistents menuts que tanquin els ulls, i treu una vareta de la butxaca. “Us nomeno a tots ajudants de fades: ara heu de vetllar per un bon ús de l’aigua, i pensar que sou molt afortunats per tenir-ne!”, s’exclama.

Aquest dijous 17 d’agost, Joan Rioné ofereix tres passis de la seva representació (10, 12 i 17h) i divendres 18 d’agost Marc Rocamora clourà l’espectacle amb dues actuacions (10 i 12h). Tot plegat al hall del Teatre Tarragona i l’entrada és lliure.

Carla Clúa
Carla Clúa
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here