14.2 C
Província de Tarragona
Divendres, desembre 3, 2021

Orgull de ciutat i país

Espelmes, flors i missatges per la pau al Balcó del Mediterrani. Foto: Ricard Lahoz

El crit espontani de #NoTenimPor expressat per la ciutadania en acabar el minut de silenci davant les autoritats a la plaça de Catalunya és un moment màgic que passarà per sempre a la història col·lectiva de Barcelona i del país. La reacció improvisada de la gent ha estat el millor d’aquest episodi tràgic, perquè s’ha expressat al carrer, sense institucions i partits polítics al darrera.

 

Bona mostra d’això és la concentració d’aquest dissabte a la tarda al Balcó del Mediterrani. Convocada a través de les xarxes socials, ha tingut una resposta magnífica dels tarragonins. Unes senzilles flors, unes espelmes i desenes de missatges a favor de la pau perduren reflectits en el símbol icònic de la barana del Balcó. Una manera humil i, alhora, molt profunda de deixar emprenta i testimoni del que sent Tarragona.

 

El comportament exemplar de la ciutadania i la professionalitat demostrada pels Mossos d’Esquadra i tots els serveis d’emergències involucrats en els atemptats de Barcelona i Cambrils remarca la maduresa de la societat catalana i dels seus cossos de seguretat i atenció sanitària. A Tarragona, l’anul·lació de les festes de Sant Magí sense cap opinió contrària o matisada, revela fins a quin punt hi ha uns sentiments compartits i ben sòlids amb la resta de Catalunya.

Concentració al Balcó del Mediterrani, aquest dissabte a la tarda. Foto: Pep Prats.

Els aplaudiments a la policia en un gest que fa poc ens semblaria inversemblant i la convocatòria de la manifestació de dissabte 26 amb un lema que ja estava escrit per la gent (el ‘NO TINC POR’) són detalls que expliquen moltes més coses que els minuts de silenci institucionals o les ofrenes de flors de les autoritats. Expliquen l’orgull de país i de la seva capital oberta al món que sentim avui.

 

Vídeo dels aplaudiments als Mossos:

Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here