22.1 C
Província de Tarragona
Diumenge, juny 16, 2024

La més juganera s’apropa als trenta

La Mulassa de Tarragona actuant el matí de Santa Tecla a la plaça de les Cols. Foto: Ricard Lahoz

(A L’ENRIC GARCIA JARDÍ, COMPANY DEL ‘FET a TARRAGONA’ QUE ES RECUPERA D’UN ACCIDENT DE TRÀNSIT. AUTOR DEL LLIBRE LA MULASSA DE TARRAGONA. LA MÉS JUGANERA).

La més juganera va camí dels trenta anys. La Mulassa de Tarragona comença a celebrar aquest  aniversari tan especial de la seva recuperació (el 1988 va fer la primera sortida al Seguici) amb una renovació del vestuari i de la imatge corporativa. Dos alumnes de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona han estat els escollits per fer realitat els dos projectes, i Repsol hi ha col·laborat econòmicament.

 

Tot i que es faci gran, la Mulassa continua sent una de les bèsties més entremaliades de les festes de Santa Tecla. La bona salut de l’entitat -un centenar de socis, 25 portants adults i 15 portants infantils- es demostrarà també amb l’organització d’una trobada de mulasses petites de Catalunya al setembre per celebrar els quinzes de la de Tarragona.

 

L’Enric Garcia Jardí és un dels primers que va portar la mulasseta en el seu debut de l’any 2.002. Des de llavors, no ha faltat mai  a la cita teclera en versió infantil  o adulta, però aquest any s’ho mirarà tot plegat amb una certa distància, recuperant-se d’alguns cops i fractures per un accident de trànsit del qual es recupera favorablement.

 

Ell, graduat en Periodisme per la URV i col·laborador del FET a TARRAGONA en versió revista i versió digital,  és l’autor del llibre ‘La Mulassa de Tarragona. La més juganera’ (Arola Editors, 2011) amb la col·laboració d’Anna Gispert Magarolas, precisament la ‘Perpetuadora de les Festes’ 2017. Una obra que és fruït d’una investigació exhaustiva sobre l’evolució històrica d’aquest element tan estimat pels tarragonins.

 

Amb l’Enric en fase de recuperació, els companys de la Mulassa lluiran els nous vestits a les sortides del 22 i 23 de setembre, mostraran i vendran el nou marxandatge de l’entitat als punts habituals i organitzaran la trobada de mulassetes. És el ‘primer plat’ d’una gran celebració dels 30 anys que culminarà la Santa Tecla del 2018 amb la recuperació d’un ball parlat del segle XIX.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here