22.5 C
Província de Tarragona
Dijous, juny 20, 2024

Una festa per renovar il·lusions

Alguns dels protagonistes del número 25 del FET a TARRAGONA. Foto: Sergio Rovira.

Amb il·lusions i energies renovades i molt agraïts. Així arrenquem el cinquè any de la singladura del FET a TARRAGONA, després de la festa de presentació del número 25 de la revista, ahir al vespre al Teatret del Serrallo. Un acte que va superar les expectatives en un ambient molt agradable a la terrassa i  l’interior de l’espai remodelat pel Port.

 

Il·lusionats i compromesos en seguir oferint un producte periodístic únic i de qualitat a la ciutat i sincerament satisfets amb la resposta dels lectors i, especialment, dels subscriptors fidels, que van omplir la sala i van compartir amb l’equip del FET els primers quatre anys de camí. Hi vam ser tants que, dissortadament, alguns van haver d’esperar uns minuts a la porta per accedir a la sala. Des d’aquí, demano disculpes als afectats.

El quartet Small River Brass Band va posar la música a la festa. Foto: Sergio Rovira.

L’acte de celebració ens deixa diversos moments especialment significatius, que us apuntem aquí breument:

 

1.- La música en viu del quartet de l’Small River Brass Band obrint la festa, primer a la terrassa i després a l’interior del renovat teatre, escollit precisament perquè al Serrallo fa quatre anys vam realitzar les primeres fotos promocionals dels vuit periodistes implicats en el naixement del FET. El ritme dels músics tarragonins va contagiar els assistents, que van seguir amb interès un bon grapat de peces festives i ballables.

 

2.- La projecció del primer capítol de l’audiovisual Presidentes. Castells amb veu de dona, realitzat per tres joves periodistes –Gerard Bosch, Jordi Robert i Marta Montserrat– que vaig tenir d’alumnes fa dos cursos a la URV. Un treball magnífic, ple de sensibilitat, que té com a protagonistes Anna Guasch, Maria Teresa Alcoberro, Rosa Mallol i Mireia González Mohedano, dones de quatre generacions que han liderat o lideren institucionalment les seves respectives entitats.

 

Els realitzadors de l’audiovisual que compta amb el suport del Consell Comarcal del Tarragonès: van explicar la filosofia global del projecte. Marta Montserrat va destacar que pretenen “mostrar el paper de la dona als castells” i Jordi Robert va afegir que “la URV és un àgora del territori i culpable que haguem elaborat aquests reportatges”

El públic va omplir la terrassa i l’interior del teatret del Serrallo. Foto: Sergio Rovira.

3.- Les intervencions  d’Anna Plaza i Josep Ardila, periodistes, de l’equip fundador del FET. Professionals que, juntament amb el fotoperiodista, David Oliete, el coordinador de la revista, Albert Ollés, i qui signa aquest article, han participat activament en la producció de les 25 revistes. Sense excepció. Plaza va confessar al públic que “un dels grans privilegis del FET és que et permet descobrir persones i històries interessants per explicar-les”. Ardila va enunciar el caràcter de “periodisme cuinat a foc lent” de la revista i va remarcar que “el periodisme i la cultura han d’anar més de la mà”.

 

4.- La presentació dels continguts i les persones que apareixen al número 25, especial i diferent, per commemorar els quatre anys del FET. Anna Gispert Magarolas, una de les protagonistes, en qualitat també de subscriptora, va prendre la paraula per destacar alguns factors de contribució de la revista a la ciutat: “Omple un buit periodístic en llengua catalana a Tarragona, desvetlla la feina de les entitats, del teixit associatiu increíble, i del seu potencial que desconeixem. Augmenta l’estima als tarragonins. És una veu crítica i transparent que intenta que reaccionem. Esperona als joves periodistes a participar, genera debat i opinió. I aporta sensibilitat”. Magaroles, de cara al futur, va dir que “el repte és ampliar el ventall de temàtiques i aconseguir joves lectors”.

5.- La foto conjunta dels protagonistes del FET 25. No hi van poder ser tots, però sí la majoria. Homes i dones que representen ‘La Tarragona que es mou”, tal com s’indica al titular de la portada.

 

La revista 25 ja és a la venda: la podeu demanar a LLIBRERIA LA CAPONA, LLIBRERIA DE LA RAMBLA, LLIBRERIA ADSERÀ, CAL MATIAS (Serrallo) i QUIOSC EL MIRACLE (Via Augusta, 8).

 

Però si et fas subscriptor del FET ara omplint aquest formulari, tindràs un regal molt especial en forma de llibre. I podràs gaudir dels avantatges de pertànyer al Club d’amics de la revista: activitats culturals i exclusives, i entrades per a espectacles de teatre i música.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here