27.7 C
Província de Tarragona
Dimarts, juliol 9, 2024

Notes de Santa Tecla: tres excel·lents i tres regulars

Més de 10.000 persones van seguir el macroconcert del dimecres 20 a l’avinguda Vidal i Barraquer. Foto: Txarango.

Algunes notes molt personals de Santa Tecla 2017. No té la voluntat de ser una anàlisi exhaustiva després de constatar la vitalitat de la ciutat durant 10 dies. Només recull impressions viscudes en primera persona:

 

EXCEL·LENT: La ubicació del macroconcert a l’avinguda Vidal i Barraquer és un encert per moltes raons: esponja la Part Alta amb el trasllat d’un dels actes més multitudinaris; amplia el circuit de la Festa Major; permet muntar un escenari més gran i oferir un millor espectacle; facilita la ubicació i el trànsit del públic, i fa possible augmentar el nombre d’assistents sense aglomeracions. La decisió municipal s’ha de mantenir en properes edicions.

El públic ha seguit massivament i amb molta expectació les diades castelleres de Tarragona. Aquesta imatge correspon a la del Primer Diumenge de Festes. Foto: David Oliete.

EXCEL·LENT: L’actitud de les 4 colles castelleres de la ciutat i de les 2 convidades. Les ganes i la feina als assajos, d’una banda, i la mentalitat de ser puntuals i àgils, de l’altra,  deixen un resultat magnífic del Primer Diumenge, Santa Tecla i La Mercè. Felicitats a la Tarragona castellera.

 

REGULAR: La presència de responsables polítics al balcó del Palau Municipal durant les diades castelleres. En comparació amb Vilafranca i Valls, l’Ajuntament de Tarragona ha de treballar molt per prestigiar la nostra capitalitat castellera.

Baixada de l’Àliga, multitudinària, cívica, festiva i amb missatges de compromís amb la democràcia. Foto: Eduard Sedó.

EXCEL·LENT: El civisme i la festa que representa la Baixada de l’Àliga sense oblidar que la ciutat no viu d’esquena al país. A destacar el compromís d’entitats com l’Àliga i la Mulassa amb les institucions catalanes davant l’atac dels poders de l’Estat.

 

REGULAR: El format del Pregó augmenta la distància entre el saló de plens i la plaça. La classe política dirigent s’allunya del ciutadà en un moment d’identificació i cohesió social. Un pregó com el de Lluís Amiguet, curt i distès, s’hauria de fer a la balconada. L’acte, tal com està concebut ara -amb el premi El Balcó inclòs-  és d’una formalitat amb la qual no s’identifiquen els milers de persones que esperen la Tronada i l’Arrencada dels Gegants a la plaça de la Font.

El parc de Saavedra, el dia de Santa Tecla a les 9 dle matí. Foto: Ricard Lahoz.

REGULAR: El servei de neteja no sempre es correspon amb el que paga l’Ajuntament. En dies punta i en zones de màxima afluència s’haurien de reforçar molt més els efectius personals i materials i la neteja s’hauria de realitzar amb més agilitat. Un exemple: el dia de Santa Tecla, a les 9 del matí, els jardins de Saavedra i el Camp de Mart i la Via de l’Imperi i el portal del Roser presentaven encara un aspecte lamentable.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here