Advertisement Advertisement
Carregant ...

Jorge Acebo: cine sense pressa

Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Jorge Acebo, a l’esquerra, i Francesc Garrido, converses a les escales de la Catedral. Foto: Agustí Arévalo.

Tarragoní d’adopció i critat a El Bierzo, Jorge Acebo arriba als 42 anys a punt d’estrenar el seu primer llargmetratge, amb un guió escrit a les nits, fent compatible la seva passió amb la feina de funcionari a l’Ajuntament de Tarragona. Si fer cinema és viure, el seu actor protagonista, Francesc Garrido, company de viatge en aquest aventura a contra conrrent, és ara un dels seus millors amics.

No es considera un director de cinema, a punt d’acabar el muntatge de la seva primera pel·lícula, Occidente, rodada en part a Tarragona. Qui va arribar a Torreforta procedent de Lleó quan estudiava setè d’EGB (educació primària) fuig de les etiquetes i dels convencionalismes. “Podríem dir que soc un funcionari perquè treballo a l’Ajuntament de Tarragona”, explica.

EL CINEASTA COMBINA LA SEVA PASSIÓ AMB LA FEINA DE FUNCIONARI A L’AJUNTAMENT DE TARRAGONA

Instal·lat a la Part Alta des de fa més de deu anys, extraordinàriament culte, escriptor de narrativa curta i poesia, Jorge Acebo ens rep al costat de casa seva, a les escales de la Catedral, plenes de turistes, i es queixa de la massificació. “Ens estan expulsant, molts veïns han marxat”, denuncia. Poc després saluda el protagonista de la seva opera prima, el barceloní Francesc Garrido, actor reconegut, vilaplanenc d’adopció, protagonista de l’exitosa sèrie Sé quién eres (Telecinco). El cinema primer, i després una forta amistat, els han unit. I comença una conversa apassionada a tres bandes que podria durar tres dies però que s’acaba forçosament en una hora llarga.

 
Jorge Acebo és un artista romàntic, en el sentit original del terme. Humil i directe, enèrgic, li canvia el posat i el to quan parla de cinema. S’excita i comença a gesticular i a moure els braços, poderosos. Fuma tabac de caragolar i beu una mica de cervesa. Dir que rodar és la seva passió és quedar-se curt; entén el cine com un art, com una expressió artística incontrolable. El discurs del Jorge, amb un curtmetratge premiat al Festival de Cinema de Sant Sebastià i seleccionat a Canes, és tan difícil de resumir en uns quants centenars de lletres com complicat és intentar explicar l’argument o el gènere del seu primer llargmetratge. Intentem-ho.

(…)

Així comença l’article dedicat a Jorge Acebo, un dels 25 protagonistes de les 25 històries que configuren el número 25 del FET a TARRAGONA.

La revista la podeu comprar a LLIBRERIA LA CAPONA, LLIBRERIA DE LA RAMBLA, LLIBRERIA ADSERÀ, CAL MATIAS (Serrallo) i QUIOSC EL MIRACLE (Via Augusta, 8).


Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *