22.4 C
Província de Tarragona
Divendres, abril 12, 2024

El gest que honora a Josep Maria Prats

Prats escolta la presidenta d’Òmnium Cultural a l’Antiga Audiència. Foto: Ricard Lahoz.

Emocionada, Rosa Maria Codines li agraeix el gest. Ferma en el to i decidida en la paraula, la presidenta d’Òmnium Cultural s’adreça al regidor Josep Maria Prats per honorar la seva decisió d’abandonar el govern municipal després de la violència policial de l’1 d’Octubre.

El comiat del fins ara regidor de Cultura dels treballadors del departament esdevé un acte públic amb molta presència de representants d’entitats i col·lectius vinculats a la vida cultural de la ciutat. Prats se’n va per “dignitat i responsabilitat”, per no voler seguir compartint tasques de govern “amb qui és incapaç de condemnar la violència”.

LA SEVA TASCA DE 18 MESOS AL DEPARTAMENT DE CULTURA NO GENERA UNANIMITATS

El gest l’honora. Ser regidor en representació d’un partit polític inexistent (qui coneix la marca ‘Units per avançar?) facilita la seva sortida del govern. La seva tasca de 18 mesos  -des de la signatura del pacte tripartit amb PSC i PP el febrer de 2016-  no genera unanimitats, però sí la seva reacció als fets de diumenge passat a Tarragona.

El full de ruta que Josep Maria Prats havia dissenyat al capdavant de la conselleria de cultura municipal revela un fet: la situació molt precària de les estructures culturals de la ciutat i la deixadesa dels governants dels darrers anys a l’Ajuntament per la Cultura i el seus equipaments.

LES DECISIONS DE PRATS REVELEN LA PRECARIETAT DE LES ESTRUCTURES I EQUIPAMENTS CULTURALS A LA CIUTAT

Valent, algunes de les seves decisions han provocat polèmica. Especialment, la desaparició del Festival d’Estiu i el tancament de l’auditori del Camp de Mart. Però també s’ha vist obligat a tancat el Metropol i no ha trobat un nou espai per a la sala Trono. La reformulació d’algunes activitats culturals tampoc han agradat tothom. Senyal de l’abandonament d’etapes anteriors.

Valent, altres decisions han estat ben acollides. El primer Pla de Biblioteques, els primers passos per crear el Centre Jujol, la consolidació de la temporada simfònica de Camera Musicae i la futura gestió del Tinglado 2 del Port com a Centre d’Art de Tarragona en són alguns exemples, però revelen que en alguns àmbits no s’havia fet res en els darrers anys.

Prats, sense necessitat d’obtenir rèdits polítics immediats, ha obert un nou cicle al departament municipal de Cultura que, probablement, no tindrà continuïtat. Però el seu gest l’honora. Perquè com ell reconeix, “la societat tarragonina exigeix als seus representants polítics valentia, coherència i compromís“.

Els Fets de l’1 d’Octubre i els dies previs i posteriors canvien escenaris i paradigmes, i molts polítics d’aquí encara no se n’han adonat. N’hi ha un que sí. I ho celebrem.

El fins ara regidor de Cultura, Josep M. Prats. Foto: Tarragona 21
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here