29.7 C
Província de Tarragona
Divendres, juliol 12, 2024

Un Nàstic sense recursos

Un Nàstic a mig gas no ha estat capaç d’evitar la derrota a Lugo. Foto: LaLiga123

Un mal Nàstic ha tornat a relliscar a Lugo i ja encadena la segona derrota consecutiva. L’equip acumula una nova setmana amb les mans buides, i s’ha semblat ben poc al Nàstic de fa quinze dies a Còrdova. Més que una regressió del camí avançat per Rodri, m’atreviria a matisar que els tarragonins travessen un moment d’encallament que és necessari tallar d’arrel abans que el nerviosisme es torni a instal·lar al Nou Estadi.

La derrota del Nàstic a Lugo es pot llegir en quatre claus:

LLASTRATS. Opino que no és una regressió perquè les passes fetes i les virtuts adquirides no s’han esvaït. Això sí, les baixes per lesió han deixat als grana més que condicionats. Sense el lideratge de Tejera, la tècnica d’Omar o la definició d’Uche, el Nàstic no és el Nàstic. Els tarragonins necessiten recuperar el nord per tornar a avançar, sortir de l’atzucac actual i allunyar possibles fantasmes.

EL NÀSTIC TRAVESSA UN MOMENT D’ENCALLAMENT QUE POT AFAVORIR EL NERVIOSISME

PETITS DETALLS. La diferència entre Lugo (en zona d’ascens) i Nàstic (en descens) a la classificació és molt superior a la que s’ha vist al terreny de joc. Però sí s’ha manifestat en forma de solidesa i efectivitat. I només això ha desequilibrat la balança. Dona la sensació que si el Nàstic hagués repetit la imatge dels darrers partits, el resultat hagués estat ben diferent.

Xavi Molina i Kakabadze lluiten sense èxit una pilota aèria. Foto: LaLiga123

MANCA DE RECURSOS. Els grana han mostrat que, en no disposar de peces fonamentals, no té cap pla B per mantenir la seva identitat sobre el camp. L’equip manca d’alternatives futbolístiques, i això l’empeny a encallar-se amb massa facilitat. El Nàstic necessita tenir una clau d’emergència, ja sigui l’estratègia a pilota aturada o qualsevol altre recurs, per resoldre partits igualats. Uns recursos que, a hores d’ara, ha demostrat no tenir i li ha evaporat tres punts més.

LES BAIXES PER LESIÓ HAN EVIDENCIAT QUE EL NÀSTIC NO TÉ CAP PLA B

DIMECRES, CLAU. Sense cap mena de dubte. Els tarragonins sumen dues setmanes sense aixecar el cap i han tornat a entrar en descens. Dimecres es juga el partit pendent al Nou Estadi contra el Barça B, un as a la màniga que cal transformar en punts. És una oportunitat d’or per espolsar-se la frustració i, de pas, tornar a sortir de les places de perill. Més enllà dels punts, és bàsic recuperar l’estat anímic dels tarragonins.

El Nàstic té pressa per refer-se, i sap que l’antídot el té al vestidor propi. S’ha de recordar a sí mateix del què és capaç, i s’ha de convèncer que el d’aquest dissabte ha estat un accident puntual. Allargar aquestes sensacions d’incertesa i fragilitat debiliten l’equip, de manera que el partit de dimecres es dibuixa com un punt clau per redirigir el rumb.

Toni Cabanillas
Toni Cabanillas
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here