Advertisement Advertisement
Carregant ...

Un Nàstic sense recursos

Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Un Nàstic a mig gas no ha estat capaç d’evitar la derrota a Lugo. Foto: LaLiga123

Un mal Nàstic ha tornat a relliscar a Lugo i ja encadena la segona derrota consecutiva. L’equip acumula una nova setmana amb les mans buides, i s’ha semblat ben poc al Nàstic de fa quinze dies a Còrdova. Més que una regressió del camí avançat per Rodri, m’atreviria a matisar que els tarragonins travessen un moment d’encallament que és necessari tallar d’arrel abans que el nerviosisme es torni a instal·lar al Nou Estadi.

La derrota del Nàstic a Lugo es pot llegir en quatre claus:

LLASTRATS. Opino que no és una regressió perquè les passes fetes i les virtuts adquirides no s’han esvaït. Això sí, les baixes per lesió han deixat als grana més que condicionats. Sense el lideratge de Tejera, la tècnica d’Omar o la definició d’Uche, el Nàstic no és el Nàstic. Els tarragonins necessiten recuperar el nord per tornar a avançar, sortir de l’atzucac actual i allunyar possibles fantasmes.

EL NÀSTIC TRAVESSA UN MOMENT D’ENCALLAMENT QUE POT AFAVORIR EL NERVIOSISME

PETITS DETALLS. La diferència entre Lugo (en zona d’ascens) i Nàstic (en descens) a la classificació és molt superior a la que s’ha vist al terreny de joc. Però sí s’ha manifestat en forma de solidesa i efectivitat. I només això ha desequilibrat la balança. Dona la sensació que si el Nàstic hagués repetit la imatge dels darrers partits, el resultat hagués estat ben diferent.

Xavi Molina i Kakabadze lluiten sense èxit una pilota aèria. Foto: LaLiga123

MANCA DE RECURSOS. Els grana han mostrat que, en no disposar de peces fonamentals, no té cap pla B per mantenir la seva identitat sobre el camp. L’equip manca d’alternatives futbolístiques, i això l’empeny a encallar-se amb massa facilitat. El Nàstic necessita tenir una clau d’emergència, ja sigui l’estratègia a pilota aturada o qualsevol altre recurs, per resoldre partits igualats. Uns recursos que, a hores d’ara, ha demostrat no tenir i li ha evaporat tres punts més.

LES BAIXES PER LESIÓ HAN EVIDENCIAT QUE EL NÀSTIC NO TÉ CAP PLA B

DIMECRES, CLAU. Sense cap mena de dubte. Els tarragonins sumen dues setmanes sense aixecar el cap i han tornat a entrar en descens. Dimecres es juga el partit pendent al Nou Estadi contra el Barça B, un as a la màniga que cal transformar en punts. És una oportunitat d’or per espolsar-se la frustració i, de pas, tornar a sortir de les places de perill. Més enllà dels punts, és bàsic recuperar l’estat anímic dels tarragonins.

El Nàstic té pressa per refer-se, i sap que l’antídot el té al vestidor propi. S’ha de recordar a sí mateix del què és capaç, i s’ha de convèncer que el d’aquest dissabte ha estat un accident puntual. Allargar aquestes sensacions d’incertesa i fragilitat debiliten l’equip, de manera que el partit de dimecres es dibuixa com un punt clau per redirigir el rumb.


Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *