23 C
Província de Tarragona
Dijous, juny 20, 2024

Lluc Queralt, entre ferro i llençols

‘Entre ferro i llençols’, obra de Lluc Queralt, primer premi del 2n Concurs de Pintura d ela Fundació Mútua Catalana.

A mig camí de la seva casa – estudi a la plaça del Pallol i un altre espai de feina a l’illa de Mallorca, Lluc Queralt ha guanyat el segon concurs de Pintura que organitza la Fundació Privada Mútua Catalana. L’obra guanyadora es titula ‘Entre ferro i llençols’. El premi consisteix en una placa commemorativa oficial de la fundació i en una aportació econòmica de 2.000 euros.

 

Queralt, que aquests dies es troba a Mallorca, no ha pogut recollir el premi a Tarragona concedit per un jurat format per experts i representants institucionals. Però la seva obra mixta, una serigrafia en fusta i tela, presideix l’exposició que està oberta al Tinglado 4 del Port i que acull altres obres presentades a la convocatòria.

L’ARTISTA TARRAGONÍ GUANYA EL SEGON CONCURS DE PINTURA FUNDACIÓ MÚTUA CATALANA

En Lluc, pintor i fotògraf, és un dels artistes tarragonins amb més projecció. Fa tres anys, al FET a TARRAGONA va ser protagonista d’una àmplia entrevista d’Anna Plaza i de les imatges captades per David Oliete a la seva casa estudi. Les fotos en blanc i negre de Queralt són un dels seus distintius principals.

Lluc Queralt mirant fotos al seu estudi. Foto: David Oliete.

Al’exposició del Tinglado 4 també es pot veure la pintura a l’oli ‘Sala d’espera’, del manresà Ernest Descals. Aquest artista ha rebut la placa commemorativa i un premi de 1.200 euros. I a l’exposició també hi ha l’obra guanyadora de la primera edició del concurs de Dibuix i Gravat: es titula ‘Camino al río’, i l’autor n’és Mayid Yahiaoui El Moumni, de Madrid. El guardó té una dotació econòmica de 1.000 euros.

 

A la convocatòria s’han presentat 77 obres d’autors de diferents localitats de Catalunya i d’altres zones de l’Estat espanyol. El jurat estava format per Jordi Agràs (Generalitat). Josep Maria Prats (Ajuntament de Tarragona). Rosa Ricomà (Diputació – Museu d’Art Modern de Tarragona). Òscar Vives (Port de Tarragona). Dra. Anna Isabel Serra (URV), i Francesc Roig (Fundació Mútua Catalana).

 

L’exposició estarà instal·lada al Tinglado 4 del Moll de Costa fins al proper diumenge 12 de novembre.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here