14.3 C
Província de Tarragona
Dimecres, febrer 21, 2024

El Nàstic dels ‘tribuneros’

Barreiro i Perone, amb les mans al cap, lamenten la manca d’encert cara a gol. Foto: LaLiga123

El Nàstic ha estat superior al seu rival, sí. El Nàstic ha gaudit de diverses ocasions per decantar la balança, sí. Dimitrievski ha tornat a demostrar que és un porter de categoria, sí. El Nàstic ha pressionat, lluitat i ho ha intentat tot per endur-se la victòria, sí. Però a aquest Nàstic li costa un món marcar un gol, i ha tornat a ser incapaç. Aquest dimecres s’ha vist un bon equip, però l’encallament ofensiu i la mala ratxa de resultats estan tornant a despertar el conegut com a Nàstic dels ‘tribuneros’.

L’empat contra el Barça B es pot llegir en quatre claus.

NEGATS CARA A GOL. Només això ha evitat que els tres punts es quedin al Nou Estadi. Els grana han disposat d’ocasions claríssimes, però ha mancat valentia en trepitjar àrea: s’han atrevit a xutar molt poc, i la superioritat general no s’ha traduit en perill real. El de Còrdova va ser un miratge. Ja van tres partits seguits sense marcar, i l’equip necessita urgentment la tornada d’Ike Uche per lesió. Ho farà aquest proper cap de setmana.

LA POR A REPETIR EL SUPLICI DE L’ANY PASSAT TENAÇA EL NÀSTIC

NERVIOSOS I IMPACIENTS. És un peix que es mossega la cua: com que no es guanyen partits l’equip es posa nerviós, i com que l’equip es posa nerviós no es guanyen partits. El Nàstic té por de tornar a repetir el suplici de l’any passat, i és aquesta mateixa por la que tenaça l’equip i l’aboca al patiment.

Les cares llargues dels jugadors són un indicador molt significatiu d’aquest nerviosisme. Amb sang freda i més claredat d’idees, el Nàstic té futbol per sumar molts punts. La solució passa per recuperar el lesionat Sergio Tejera al mig del camp com a director d’orquestra, i serà aviat.

Un bon Nàstic no ha passat de l’empat a zero contra el Barça B. Foto: LaLiga123

EMPENTA. La manca d’encert a la porteria rival no vol dir que el Nàstic no s’hagi semblat a l’equip que Rodri vol. L’empenta de jugadors com Abraham, Maikel Mesa o el jove del filial Brugui han estat el millor dels tarragonins, però el pols individual no és suficient. Si el Nàstic sap tornar a combinar amb serenor i efectivitat aquesta empenta natural, la crisi de resultats tindrà els dies comptats.

BENVOLGUTS ‘TRIBUNEROS’. Quan els resultats no arriben, l’ànim derrotista d’alguns aficionats sembla contagiar el Nou Estadi. Aquest esperit ‘tribunero’ el reconeixereu amb frases com ‘Ja et deia jo que no anem enlloc‘ o ‘Si és que no corren, però mira com a final de mes si que cobraran’, i, bàsicament, serveix per assenyalar dianes on personificar els mals de l’equip. Doncs bé, els tòpics han tornat, animats per les dificultats en atac, i els ‘tribuneros’ tornen a passejar per Can Nàstic.

AMB EMPENTA, SERENOR I EFICÀCIA, LA CRISI DE RESULTATS TÉ ELS DIES COMPTATS

No és el millor moment pels tarragonins, que sumen un punt dels darrers nou i, tot i que surten del descens, el freguen de nou. La sensació és que s’ha deixat passar una bona oportunitat d’allunyar-se, però no justifica abaixar els braços ni cinc minuts. El Nàstic sembla abonat a l’infart, i l’aposta per revertir-ho ha de ser clara: deixar de banda les pors i centrar-se en les virtuts de l’equip. Que les té, i guanyen partits.

Toni Cabanillas
Toni Cabanillas
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here