25.8 C
Província de Tarragona
Diumenge, abril 14, 2024

La Trono s’instal·la al Metropol

Accés a la zona de serveis i l’escenari del Metropol des del carrer d’Armanyà. Foto: Ricard Lahoz.

S’ho mereixen. La Trono s’instal·larà aviat al Metropol. La sala, que històricament havia ocupat un local de la plaça de Dames i Vells, es reinventa a l’escenari i les dependències del Metropol que toquen al carrer d’Armanyà. L’entrada cutre de serveis del teatre (la part amagada fins ara) serà l’accés al nou espai d’arts escèniques comandat per Joan Negrié i companyia.

 

S’ho mereixen. Els de la Trono són els únics agents culturals de Tarragona que han creat una indústria prou sòlida per sortir de l’àmbit local i arribar a tenir projecció nacional. L’últim exemple n’és la nominació a 4 premis Butaca per l’obra ‘Els tres aniversaris’: millor espectacle, millor direcció (Jordi Prat i Coll), millor actriu protagonista (Rosa Boladeras) i millor vestuari. El muntatge es va estrenar a Tarragona i va fer temporada a la sala Villarroel de Barcelona. (Llegiu aquest article d’Anna Plaza publicat al FET: ‘Teatre per exportar’)

“S’HO MEREIXEN. ÉS UNA GRAN NOTÍCIA PER TARRAGONA I PEL GRUP D’AQUÍ AMB MÉS PROJECCIÓ DE PAÍS”

S’ho mereixen.  El conveni a signar amb l’ajuntament de Tarragona ja està a punt. S’ha treballat  bé i se n’han redactat els detalls durant l’etapa de Josep Maria Prats a la conselleria de Cultura i el formalitzarà ben aviat Begoña Floría. És una gran notícia per a la Trono i per a la cultura tarragonina. Els promotors augmenten la capacitat d’espectadors, però mantenint l’ambient íntim. Podran treballar, assajar i programar a la part de la caixa escènica mentre es fan les obres de millora del teatre de Jujol en l’espai que va de la platea al vestíbul de Rambla Nova.

 

S’ho mereixen. La factoria Trono ha apostat pel teatre més modern i avanguardista, allò que s’anomenen noves dramatúrgies i per una programació que els darrers anys s’havia consolidat per la seva coherència, qualitat i professionalitat. Bona prova d’això és el FITT, Festival Internacional de Teatre de Tarragona, que aquest estiu ha fet un pas endavant important per consolidar-se com a referent dels estius de la Catalunya sud.

 

S’ho mereixen. Enhorabona a la gent de la Trono. Tarragona recupera un projecte sòlid que semblava que havíem perdut i el públic guanya nous al·licients en matèria cultural.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

4 COMMENTS

  1. La Trono és bona gent, sí. Però al meu entendre és una privatització (en tota regla) d’un teatre públic. A més, s’hauria d’haver fet un concurs públic obert a altres gestors. Sort,

  2. Si la cessió és transitòria, a mi també em sembla molt bé.
    Que els terminis quedin clars.
    Perquè és un espai públic i això no deixa de ser una privatització.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here