23.7 C
Província de Tarragona
Dilluns, juny 10, 2024

Diumenge rodó

Jean Luc ha aportat electricitat i gol al Nàstic aquest diumenge. Foto: LaLiga123

Quan els dubtes tornaven a sobrevolar Tarragona, nova golejada. Quan el descens tornava a apropar-se, nou partit per treure’s el barret. Quan els més escèptics començaven a acumular arguments, tres punts més a domicili. El Nàstic ha tornat a trencar els pronòstics a base d’amor propi, i ha competit com un dels equips grans de la Segona Divisió. Amb experiència i ofici, tot és possible. I els tarragonins ho han tornat a demostrar.

La gran victòria del Nàstic a Valladolid es pot llegir en quatre claus.

TRES DE TRES. Efectivitat impecable, i el Nàstic ha trinxat el seu rival sense necessitar més ocasions de gol. Després de tres partits sense veure porteria, els tarragonins s’han espolsat els fantasmes amb ganes, i han silenciat un estadi complicadíssim. Aquest encert ha disparat la seguretat d’un equip que necessitava recordar del que és capaç.

EL NÀSTIC HA COMPETIT COM UN DELS EQUIPS GRANS DE LA SEGONA DIVISIÓ

GOLS MATINERS. Això ha permès els grana marcar el guió del partit i deixar el Valladolid a remolc. Una diana abans del minut deu, una altra als cinc de la segona part. Especialment important el segon, quan la tendència del partit no acompanyava el Nàstic. Però l’ha tallat d’arrel. Quan el rival ha volgut imposar el seu ritme, el marcador ja li feia muntanya.

Maikel Mesa celebra un dels seus gols amb Uche, encara lesionat. Foto: LaLiga123

CAPITÀ MAIKEL. Amb Uche, Tejera i Omar encara recuperant-se de les lesions, el Nàstic necessitava un nou líder sobre el terreny de joc. Maikel Mesa ha posat futbol, velocitat, regat i gols per canalitzar les virtuts grana. Un equip sòlid i atent necessita un director que el faci moure al compàs. En absència dels lesionats, Mesa ha assumit amb nota el rol al mig del camp.

REFER ELS ÀNIMS. Era el més urgent i el que s’ha aconseguit amb la victòria. El Nàstic necessitava un dia així per tornar a agradar-se i a confiar en les seves capacitats. La solvència de Dimitrievski, la solidesa de l’equip, l’electricitat de Jean Luc i l’esforç d’homes menys habituals com Zahibo no només aporten punts, sinó sensacions. I, ara mateix, són realment positives.

EL NÀSTIC NECESSITAVA REFER ELS ÀNIMS I TORNAR A AGRADAR-SE

És moment de no relaxar-se, a diferència de l’anterior golejada. Després de Còrdova, el Nàstic ha encadenat tres partits sense guanyar. Cal donar continuitat al bon resultat de l’equip, i tant la progressió en el joc com els resultats avalen la feina de Rodri al comandament. Ha sortit un diumenge rodó, i el Nàstic ha d’aprofitar que el vent bufa a favor.

Em permetreu la llicència de tancar les claus de l’anàlisi amb una petita anècdota, perquè un no es pot oblidar de segons qui. Luis César Sampedro, actual entrenador del Valladolid i extècnic grana —ja va per dotze anys de l’ascens a Primera—, ha complert contra el ‘seu’ Nàstic 400 partits a les banquetes de Segona Divisió. Per molts més, míster.

L’exgrana Luis César Sampedro, ara entrenador del Valladolid, ha complert 400 partits a Segona. Foto: LaLiga123
Toni Cabanillas
Toni Cabanillas
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here