Advertisement
24.8 C
Província de Tarragona
Dimarts, juliol 5, 2022

El Bartrina aposta per la música del territori

Joan Masdéu.

Aquesta setmana s’ha presentat la nova programació del Teatre Bartrina de Reus de cara al primer semestre de l’any vinent. Enrere haurà quedat una capitalitat cultural catalana de la qual encara s’ha de fer el balanç final, però això no ha evitat el triomfalisme de la regidoria de Cultura del consistori, que ara ha preparat un menú de 17 espectacles per a un dels seus principals equipaments. Lluís Homar i David Bagès són alguns dels noms més destacats pel que fa al teatre, però entre les propostes previstes per a les properes setmanes cal destacar l’important paper que tindrà la música en directe.

 

Jazz tarragoní a Reus

 

D’aquesta manera, el cantautor local Joan Masdéu pujarà a l’escenari del Bartrina el 17 de febrer per presentar-hi les cançons del seu nou álbum, ‘Innocents’. L’Stromboli Jazz Band arribarà des de Tarragona per interpretar la dotzena de temes del seu segon disc, ‘Be happy’. “El que volem és que la gent que vingui a veure’ns passi una bona estona”, va indicar el líder de la formació, Raül Cid, durant la presentació feta per als mitjans. L’actuació es farà el 25 de febrer, i uns dies més tard (el 10 de març), el grup prioratí La Soul Machine aterrarà a la capital del Baix Camp amb ‘Una nota a la nevera’ sota el braç. “A Reus i al Bartrina sempre ens han tractat molt bé, i puc avançar que de ben segur que prepararem alguna sorpresa” per al concert, va avançar el bateria del conjunt, Carlos Brull, durant la trobada amb la premsa.

Stromboli Jazz Band

Una altra de les propostes musicals a tenir en compte és la inclusió d’una actuació de l’Orquestra Camerata XXI, formació reusenca que serà al teatre per interpretar el ‘Concert de Schubert amb folre i manilles’, el 18 de març. Es tracta d’un dels espectacles adreçats al públic familiar, en una nova línia estratègica que pretén captar “nous públics”, segons la regidora del ram, Montserrat Caelles, i que també se segueix al Teatre Fortuny. En aquest cas, a banda, la joia cultural de la ciutat ha presentat ja una programació en què hi tenen cabuda el teatre, la dansa, l’òpera i fins i tot David Bustamante.

 

Homar hi durà el seu ‘Cyrano’

 

Si ens centrem en les propostes teatrals del Bartrina per als primers mesos de 2018, el gran reclam serà el ‘Cyrano’ que lidera Lluís Homar i que es representarà el 14 d’abril. Com en el cas de la música, sembla haver-hi una més o menys clara voluntat de donar veu a les formacions locals. La companyia la Gata Borda, posem per cas, es presentarà al teatre amb ‘Patró’ els dies 3 i 4 de març. És la primera peça que escriu íntegrament un dels components del grup, Antoni Veciana, en una història en què “la venjança i la violència” hi tenen un gran pes. Un mes abans, un intèrpret reusenc de llarga trajectòria com és David Bagès encapçalarà la nova versió del ja clàssic muntatge ‘Paraules encadenades’. La funció serà al Bartrina el 3 de febrer.

Lluís Homar al paper de Cyrano.

Sense altres grans noms al programa, sembla que des del Bartrina s’ha fet de la necessitat virtut i davant la impossibilitat de dur a Reus noms de més atractiu s’ha optat per donar l’alternativa a possibilitats potser més humils però sens dubte tan o més eficaces que altres. Per part seva, Bravium, Orfeó reusenc i sala Santa Llúcia mantindran, un any més, la seva lluita per fer-se un lloc en l’agenda cultural i lúdica de la capital del Baix Camp.

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here