19.2 C
Província de Tarragona
Divendres, juny 14, 2024

Derrota amb valor doble

Xavi Molina i Dimitrievski lamenten el primer gol de la Cultural Leonesa. Foto: LaLiga123

Un Nàstic dolorosament dèbil ha recordat per la via ràpida les seves limitacions davant un rival fluix. I és que la Cultural Leonesa no ha demostrat arguments per agenollar els grana. Però, les coses són com són, el Nàstic ha estat pitjor: en actitud, propostes, en ordre, en joc, en tot. Si el partit de futbol ha estat desencertat pels tarragonins, el resultat ho reflexa. Sense més.

La crua derrota del Nàstic davant la Cultural Leonesa es pot llegir en tres claus:

UN NÀSTIC PLA. Fred, apàtic, insuls. Els homes de Rodri han fet una oferta de mínims al camp d’un recent ascendit. Poques idees —i sense fluïdesa—, poques ocasions de gol, errades en defensa. L’equip s’ha mogut a remolc del seu rival, i la proposta s’ha demostrat insuficient.

EL NÀSTIC HA D’APRENDRE QUE, A SEGONA, QUALSEVOL ET POT PASSAR PER SOBRE

Si els tarragonins haguessin ofert bona part del futbol que saben practicar, la Cultural no hagués trobat arguments per dominar. El Nàstic ha d’aprendre que, en una categoria tan equilibrada, qualsevol et pot passar per sobre si no estàs al cent per cent. L’exigència de la Segona Divisió ha passat per sobre dels grana.

 

Un Nàstic molt fluix ha patit una derrota sorprenent aquest diumenge. Foto: LaLiga123

L’OMBRA DE TEJERA. S’ha notat molt faltar la figura del barceloní. Una visió de joc líder que permeti trencar el ritme del partit i ofereixi recursos a un Nàstic que no els ha trobat. El mig del camp ha servit per destruir atacs del rival, però en cap cas per elaborar amb criteri propi.

Aquesta manca d’iniciativa i de frescor ha impedit el Nàstic gaudir d’ocasions de gol, i el partit s’ha transformat en angoixa i patiment. Ningú ha trobat una reacció eficaç, i l’equip s’ha sabut incapaç de girar la truita. El Nàstic ha deixat escapar els punts per fer un plantejament pobre. Un conte que no és la primera vegada que Tarragona llegeix aquesta temporada.

ÉS UNA DERROTA DOBLE A CAN NÀSTIC: DONA VIDA A UN RIVAL PER LA SALVACIÓ

DERROTA DOBLE. La Cultural feia tres mesos que no guanyava, fins ahir. D’igual manera que el Lorca, el pitjor visitant de la Liga, es va emportar els tres punts de Tarragona fa ben poc. La derrota del Nàstic és doble: no suma punts, i, a més, dona vida a un rival directe per la permanència. Per compensar la relliscada d’aquest cap de setmana, els tarragonins hauran de guanyar el líder a casa al darrer partit del 2018.

L’equip ha demostrat en moltes ocasions que és capaç de fer-ho, però no es pot acostumar a les ensopegades evitables com la d’aquest diumenge, perquè tenen un cost molt car. De moment aquest preu queda minimitzat perquè, davant els grans, és el Nàstic qui sorprèn, guanya i compensa. Però els grana no poden arriscar tant: no es pot fer un miracle cada quinze dies, i l’equip no s’ha de conformar amb ‘anar tirant’ fora del descens, perquè la temporada és llarga, serà igualadíssima fins al final i cada detall pot ser decisiu.

Toni Cabanillas
Toni Cabanillas
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here