21.4 C
Província de Tarragona
Dimecres, juny 12, 2024

Falten contenidors de brossa

Contenidors plens al costat de la piscina del Serrallo, un dia qualsevol. Foto: Ricard Lahoz.

La imatge que obre l’article no està captada ni el dia de Reis ni el dia de Nadal. Correspon a un diumenge qualsevol de la passada tardor. Els contenidors estan situats al costat de la piscina del Serrallo. L’escena es repeteix contínuament. A vegades, el protagonista és el contenidor groc, incapaç d’absobir tots els plàstics. D’altres, el contenidor blau, que acaba envoltat de muntanyes de papers i cartrons per terra.

 

La imatge no és una anècdota, es pot captar de manera constant en molts altres contenidors de la ciutat. Plens a vessar, amb deixalles a les voreres. La fotografia és demolidora quan es vol aspirar a tenir una ciutat de qualitat. És evident que el sistema de recollida de la brossa no funciona com caldria: o falten contenidors o els camions passen massa espaiats. O totes dues coses alhora.

“LA CIUTAT NO ESTÀ NETA. L’EMPRESA RESPONSABLE HAURIA D’OFERIR UN MILLOR SERVEI PEL DINERAL QUE COBRA”

La situació no és d’ara, fa massa temps que s’arrossega. La ciutat no està neta. Els tarragonins tenim la nostra responsabilitat, sens dubte, però en la recollida de les escombraries és evident que l’empresa responsable del servei ho podria fer molt millor, i més tenint en compte el dineral que li paga l’Ajuntament.

 

Ara, a més, s’ha anunciat la supressió de 240 contenidors soterrats, que seran substituïts per altres de superfície. Els soterrats, que es van instal·lar fa més d’onze anys amb diners dels Fons de Cohesió de la Unió Europea, han resultat un fiasco. Provoquen massa soroll a l’hora de buidar-los, perjudiquen la recollida selectiva i estan fets d’un material que aviat queda obsolet, amb una vida molt curta.

“ELS CONTENIDORS SOTERRATS HAN RESULTAT UN ‘FIASCO’. ARA ELS HAURAN DE RETIRAR”

Encara recordo la gran expectació creada per aquells contenidors soterrats i del triomfalisme exagerat del regidor de Medi Ambient de l’època, Agustí Mallol. Doncs bé, una dècada després tornarem als contenidors de superfície. Seria convenient i necessari que l’Ajuntament aprofités aquesta operació per obligar l’empresa a posar-ne més als carrers de Tarragona i a fer una recollida més constant.

 

Si volem tenir bona nota com a ciutat amb un alt nivell de qualitat de vida, és evident que avui la neteja i la recollida de la brossa és una assignatura que suspenem.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here