20.9 C
Província de Tarragona
Dijous, abril 18, 2024

La Trono aixeca el teló al Metropol

L’equip de la Sala Trono al nou emplaçament del teatre Metropol. Foto: Carla Clúa

Avui és un dia de bones notícies. A les portes de complir un any del seu tancament, l’estimada Sala Trono torna a la feina. I ho fa estrenant un nou emplaçament: la caixa escènica del Teatre Metropol. La companyia teatral tarragonina aixeca el teló una altra vegada, aquest cop en un espai més gran i més ben preparat per millorar la qualitat dels seus muntatges. Això sí, mantenint la seva essència contemporània i de petit format.

La Sala Trono, única gestora i productora privada de teatre de les comarques de Tarragona, ha establert un conveni de tres anys amb l’Ajuntament per tal de convertir aquest espai del Metropol en la seu estable del teatre de petit format. Durant aquest període, la Trono estarà ubicada en la part de darrere d’aquest espai emblemàtic (C/ Armanyà, 11), que properament reformarà la seva part frontal. Però això no s’oposarà a la programació de l’històric teatre. “Estem aquí per sumar forces, no per dividir”, reconeix el gestor i programador de la companyia, Joan Negrié.

LA SALA PROGRAMARÀ A PARTIR DEL 15 DE FEBRER A LA CAIXA ESCÈNICA DE L’HISTÒRIC TEATRE

Una agenda molt farcida i de qualitat. La Trono torna per la porta gran amb onze espectacles programats a partir del 15 de febrer i una producció nova que s’estrenarà al mes de maig. La companyia La Calòrica serà l’encarregada de donar un potent tret de sortida amb l’obra Fairfly, guanyadora del Premi Butaca 2017 al Millor Espectacle de petit format i Millor Text.

I no només teatre. La Sala Trono incorpora també al seu programa dansa i música amb obres com Estic fent Sondheim de Mone Teruel i Gustavo Llull o l’estrena absoluta Pescando en el Aire de la companyia Sagardoy / Bravo. La Trono també s’afegeix a propostes d’igualtat, presumint de tenir la meitat de les representacions a càrrec d’una dona. A més, el grup teatral segueix fomentant la participació dels joves amb la fórmula “Teatre km 0”, una iniciativa que vol donar suport a companyies amateurs tarragonines.

EL NOU ESPAI AMPLIARÀ L’AFORAMENT DE LA SALA FINS A 130 ESPECTADORS

Com a principal novetat respecte al seu local anterior a la plaça de Dames i Vells, el nou espai permetrà ampliar l’aforament de la sala. En aquesta nova caixa escènica de 7×6 metres, les butaques s’ampliaran de 50 a 80 en disposició frontal, i fins a 130 si es despleguen les quatre bandes laterals. “No pretenem convertir-nos en una sala de grans dimensions, sinó oferir una millor producció però mantenint la nostra ànima”, afirma Negrié.

L’aforament de la nova sala permetrà fins a 130 espectadors. Foto: Carla Clúa

En un afany de seguir fomentant la implicació del sector jove, s’incorporen noves promocions pels espectadors menors de 25 anys, que podran accedir a totes les entrades pel mòdic preu de 5 euros. Pels més fidels, es mantenen i s’amplien les promocions especials dels Amics de la Sala. Per fer-se Amic, només cal pagar una taxa de 8 euros anuals per tal d’aconseguir un descompte de 4 euros en el preu de cada entrada.

El preu de l’entrada general es manté en 16 euros, però per tal de facilitar l’ocupació de butaques ja no es faran reserves. Aquestes poden adquirir-se directament a www.salatrono.com o a la taquilla de la sala una hora abans de cada funció.

L’entrada del nou espai serà pel Carrer Armanyà, 11. Foto: Carla Clúa

“LA SALA TRONO NO LA FEM NOSALTRES, LA FEM TOTS”

Teatre contemporani i de qualitat. La Sala Trono no entra a la llista de les iniciatives ofegades a la ciutat de Tarragona. Després de catorze anys i un any d’aturada en tasques de producció i representacions arreu, torna amb força amb la mateixa aposta que una dècada i mitja enrere amb l’objectiu de tornar a oferir a la ciutat una programació estable de l’escena emergent amb un segell de qualitat tarragoní. “La Sala Trono no la fem nosaltres, la fem tots”, diu Negrié. Amunt el teló!

 

Carla Clúa
Carla Clúa
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here