15.2 C
Província de Tarragona
Dijous, juny 13, 2024

Un nou començament

Xavi Molina saluda un jove aficionat desplaçat a Almeria. Foto: LaLiga123

La lliga de Segona Divisió s’apropa a la fase decisiva, i el marge d’error es comença a escurçar per a tothom. L’inici de la segona volta marca el punt d’inflexió, i el Nàstic sap que són setmanes clau per consolidar-se com un equip veritablement de Segona: que mereix mantenir-se i oblidar-se dels maldecaps de la temporada anterior per aquestes dates. I el Nàstic ha salvat un punt de valor davant un rival que té el mateix objectiu.

L’empat entre Nàstic i Almeria al primer partit de la segona volta es pot llegir en quatre claus:

SÒLIDS I CONSCIENTS. El Nàstic ha teixit una primera part brillant, per treure’s el barret. Res a veure amb l’equip de la primera volta. Els grana saben què tenen entre mans, quines armes són els seus punts forts i quins forats en són els febles. L’equip es coneix al detall, i això li permet guanyar en solidesa i en futbol.

El Nàstic ha brillat en una primera part on només ha faltat el gol

El gran reflex és que cada cop les peces combinen millor. Tete i Muñiz s’han tornat a reivindicar amb un partidàs, la defensa s’ha mostrat més segura que mai, els nous s’han adaptat bé i els tarragonins han lligat de mans l’Almeria al ritme que han volgut. El Nàstic de la primera part ha gaudit jugant, i és l’equip que els seus aficionats volen aplaudir. Així, sí.

INGENUS. Totes les virtuts del primer temps s’han esvaït a mesura que ha avançat la segona part. El Nàstic encara es desespera quan no veu porteria, i es posa nerviós. Només així ha retrocedit i ha donat bola a un rival que semblava fos. Un Nàstic ingenu ha permès despertar a un Almeria dubitatiu.

L’equip celebra el gol de l’empat fent una pinya. Foto: LaLiga123

UN SEGUR DE VIDA. Que el Nàstic no torni d’Andalusia amb es mans buides és mèrit de Dimitrievski. Quan tens un segur de vida al darrere, afrontes sense por les adversitats. El porter macedoni ha aturat un penal al minut 90 i s’ha reivindicat com un dels millors de la categoria en la seva posició. A partir de la seguretat que dona Dimi, s’ha de construir i consolidar un equip a l’alçada.

L’inici de la segona volta ha de suposar un nou punt de partida

PRIMER ‘GOAL AVERAGE’ PERDUT. L’Almeria va guanyar a Tarragona a la primera jornada, de manera que el ‘goal average’ els afavorirà. Això fa que, en cas que Nàstic i Almeria empatin a punts a final de temporada, els andalusos passaran per davant. I pot ser decisiu quant a un possible descens. Però ha quedat clar que el Nàstic no ha de mirar avall: té peces d’un nivell més que suficient per salvar-se.

L’equip està millor que quan va arrencar el campionat. L’inici de la segona volta suposa un nou començament per al Nàstic, amb l’oportunitat de refer-se de l’anterior. Els tarragonins van començar la lliga de manera horrorosa. Ara, l’equip s’agrada i està de dolç. Promet, i comença a il·lusionar. Aquest empat ha de suposar un nou punt de partida per projectar un nou Nàstic. El camí és aquest. Endavant.

Dimitrievski atura el penal decisiu per salvar l’empat. Foto: LaLiga123
Toni Cabanillas
Toni Cabanillas
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here