23.7 C
Província de Tarragona
Diumenge, juny 16, 2024

Amb ganes d’aprendre

D’esquerra a dreta: Àngel Miguel, Boni García, Narciso Castanedo i Narcís Almena, directors dels principals instituts de FP de Tarragona. Foto: Agustí Arévalo.

La Formació Professional és tot un món d’oportunitats laborals. N’hi ha tantes, que m’han vingut ganes de cursar algun dels molts estudis que ofereixen els instituts de Tarragona. Ho he constatat preparant els reportatges del dossier ‘FP: tenim feina’ que omple de continguts interessants el número 27 de la revista FET a TARRAGONA, que aquesta setmana ha sortit al carrer.

 

Només a Tarragona ciutat hi ha més de 5.000 alumnes que estudien algun grau de FP. Les entrevistes a estudiants, professors i responsables dels centres educatius que imparteixen cursos de Formació Professional revelen que tenim un alt nivell de qualitat i innovació en aquest àmbit de l’ensenyament.

ELS 4 DIRECTORS DELS INSTITUTS DE FP DE TARRAGONA EXPLIQUEN ELS SEUS PROJECTES A LA PRESENTACIÓ DEL ‘FET’

Aquest dimecres al vespre també ho vam comprovar en l’acte de presentació del FET al Cafè La Cantonada, una vegada més, convocat amb ganes d’aprendre de les moltes coses interessants que es fan a Tarragona. Ens hi van acompanyar els directors dels quatre principals instituts de FP, que són una referència a tot el país: Comte de Rius, Pere Martell, Cal·lípolis i Vidal i Barraquer.

 

Tots quatre van coincidir en afirmar que els seus centres aposten pels projectes pioners i singulars, tenen les aules al màxim de capacitat i ofereixen als alumnes un nivell d’inserció laboral “molt elevat”, que en alguns estudis frega el cent per cent. Lamenten, però, un alt grau de “desconeixement”.

Els quatre directors van comentar els seus projectes i l’alt grau d’inserció laboral dels alumnes. Foto: Agustí Arévalo.

Narcís Almena, director de l’Institut Comte de Rius, va ressaltar algunes especialitats com la robòtica, el disseny en fabricació mecànica i els operadors de plantes químiques. En aquest sentit, va recordar que algunes empreses estan de ple en un relleu generacional i que la FP dual suposa per a molts alumnes tenir feina assegurada.

 

Narciso Castanedo, director de l’Institut Vidal i Barraquer, va reconèixer que encara s’ha d’explicar més i millor quina és l’oferta de la Formació Professional per acabar amb un cert “estigma” de part de la població. “Que les famílies no s’espantin si el fill o filla vol estudiar FP”, va exclamar. El seu centre es dedica sobretot a impartir estudis de comerç, informàtica, serveis a la comunitat i àrea administrativa.

El Cafè La Cantonada es va omplir, un cop més, en un acte organitzat pel ‘Fet’. Foto: Agustí Arévalo.

Boni Garcia, directora de l’Institut Cal·lípolis, va remarcar la importància que els joves triïn bé un itinerari. El seu centre ofereix 17 títols en àmbits tan diversos com la sanitat, l’estètica i la imatge i les activitats físico-esportives. Garcia també va mencionar els projectes de mobilitat internacional que permet, com als altres instituts, tenir socis a diversos països d’Europa.

 

Àngel L. Miguel, director de l’Institut Pere Martell, va insistir en la importància de la mobilitat internacional i va afirmar que els centres de FP tarragonins són referents també fora de Catalunya. “Cal orientar més les famílies, els alumnes i les empreses”, va dir després de recalcar el bon paper de la FP dual, que permet als joves fer pràctiques mentre acaben els estudis.

Lectors de la revista abans de començar l’acte. Foto: Agustí Arévalo.

A la presentació del FET 27 també va participar l’educadora de l’escola Solc, Maite Montaña, que va explicar el que significa per a nens i nenes amb capacitats diverses poder participar en un projecte de documental d’homenatge a la figura de Johan Cruyff i haver visitat l’estadi del Barça.

Maite Montaña, educadora de l’escola Solc. Foto: Agustí Arévalo.

Jaume Cabot va posar el to nostàlgic de l’acte recordant la fabricació del cotxe Siata a la Tarragona de la dècada dels 60, en ple desarrollismo franquista.  A la revista trobareu un reportatge deliciós amb fotografies dels vehicles i explicant anècdotes del propi Nebot i altres aficionats als cotxes clàssics.

Jaume Nebot, autor d’un llibre sobre la història del cotxe Siata a Tarragona. Foto: Agustí Arévalo.

Per l’escenari del Cafè La Cantonada també van passar Joan Josep Marca, president de la Fundació Mútua Catalana, exemple de tarragoní mecenes de la cultura, i Carles Xavier Gómez, coordinador a Tarragona de l’ANC, coincidint amb els cent dies de presó que pateixen Jordi Sànchez (Assemblea) i Jordi Cuixart (Òmnium).

Carles Xavier Gómez, casteller de la Jove i coordinador de l’ANC a Tarragona, també és protagonista del FET 27. Foto: Agustí Arévalo.

L’acte va tenir lloc en un espai, el Cafè La Cantonada, que acaba d’encetar una nova etapa de la mà de l’Aitor Nieto. Un espai sempre obert a activitats culturals i lúdiques i disposat a difondre la molta feina que fa la gent de Tarragona.

 

Aprofiteu la sortida al carrer del número 27 per fer-vos subscriptors del FET: rebreu la revista còmodament a casa i podreu gaudir d’activitats culturals exclusives i d’entrades per als espectacles de música i teatre de Tarragona.

 

La revista també la podeu adquirir a LLIBRERIA DE LA RAMBLA, LLIBRERIA ADSERÀ, LLIBRERIA LA CAPONA, CAL MATIAS (Serrallo) i QUIOSC EL MIRACLE (Via Augusta 8).

Joan Josep Marca, president de la Fundació Mútua Catalana, distingit amb el títol de Fill Predilecte de la ciutat de Tarragona. Foto: Agustí Arévalo.
Anna Plaza
Anna Plaza
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here