19.2 C
Província de Tarragona
Divendres, juny 14, 2024

El final del túnel a l’antiga seu del Port

L’antiga seu del Port de Tarragona, vista del punt d’inici del Km 0. Foto: Ricard Lahoz.

Durant tres dècades va ser la seu de l’Autoritat Portuària de Tarragona. L’emblemàtic edifici, dissenyat per l’arquitecte Josep Maria Garreta, es va inaugurar el 1980 i va tancar portes el 2010 quan va entrar en funcionament la seu actual dels serveis administratius del Port en un immoble molt més funcional, però molt menys atractiu des del punt de vista arquitectònic.

 

Després d’un parèntesi de vuit anys, l’edifici de perfils octogonals (que sempre han provocat un cert debat ciutadà) sembla tenir ja encarrilat el camí d’una nova etapa. Ni s’enderrocarà, com algú va dir al principi, ni serà un hotel en primera línia de mar. L’Autoritat Portuària licitarà aquest 2018 el projecte de remodelació a partir d’uns criteris que s’han anat establint els últims temps i que ja havíem comentat al FET.

L’EDIFICI SINGULAR INAUGURAT EL 1980 ACOLLIRÀ A LA PLANTA BAIXA UNA SALA D’ACTES I UN CENTRE D’INTERPRETACIÓ

El president Josep Andreu confirma les intencions expressades fa mesos: les dues plantes superiors aniran destinades a Port Control i altres serveis portuaris, com Salvament Marítim, administració dels pràctics i Capitania. La tercera i quarta plantes es llogaran a empreses interessades en oficines. La primera i segona plantes de l’immoble seran per al propi Port i a la planta baixa es recuperarà la sala d’actes i s’instal·larà un centre d’interpretació.

 

Aprovat el pressupost de remodelació que puja a 5 milions d’euros, el projecte definitiu ha d’estar enllestit a finals del primer trimestre d’enguany i sortir a licitació. Un projecte que inclou criteris d’eficiència energètica i un “canvi de pell” de la façana: s’hi mantindrà, obviament, el perfil octogonal, però serà tot vidre.

EN ELS PROPERS TRES MESOS S’ADEQUARÀ L’ANTIGA DUANA PER MILLORAR L’ATENCIÓ ALS CREUERISTES

S’acabarà així un llarg periple d’incertesa d’un edifici abandonat massa temps, probablement pels efectes de la crisi econòmica, i també pels canvis de decisió en la pròpia direcció del Port. Després un llarg túnel, el singular immoble renovat veurà la llum i ajudarà a millorar encara més l’entorn, on hi ha l’inici del km. 0 en direcció al Far de la Banya.

L’antic edifici de la duana serà remodelat en les pròximes setmanes per acollir millor als creueristes. Foto: Ricard Lahoz.

Una obra menor, però no menys important, és la que realitzarà l’Autoritat Portuària de manera immediata a l’antic edifici de la duana -al costat de l’aparcament de la Marina Port Tarraco. S’adequarà per atendre millor els creueristes que arribaran a la ciutat a partir de l’abril i, especialment, els que utilitzaran a l’estiu el servei setmanal de Costa Cruceros, que portarà un vaixell amb més capacitat que l’any passat.

 

L’edifici és punt de trobada dels passatgers per agafar els autocars. Aquesta remodelació és una altra intervenció que fa el Port per seguir escalant posicions en atraure creueristes a Tarragona.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here