Advertisement Advertisement
18.3 C
Província de Tarragona
Dimarts, novembre 28, 2023

Mirar i veure, tocar i sentir, escoltar i entendre

La nova sala multisensorial de l’escola Solc. Foto: Dow

El conte té com a protagonista un flamenc. L’ocell inicia un viatge que el portarà a la selva, el desert i la gran ciutat, però acabarà retornant a un hàbitat tranquil i serè. L’itinerari del flamenc està ple d’estímuls sensorials: sorolls, música, llums, colors, olors, elements per tocar… Les quatre parets de la sala generen tranquil·litat i plaer.

 

Som a la nova sala multisensorial que estrena l’escola Solc, al Complex Educatiu de Tarragona. Un espai que s’utilitzarà en sessions individuals o per a petits grups fins a un màxim de 4 o 5 alumnes. Una eina per explicar històries als nens que els serveixin per estimular les seves sensacions. Tots els professionals del centre s’han preparat per poder aprofitar al màxim el nou equipament.

S’ESTRENA UNA SALA MULTISENSORIAL PER ESTIMULAR ALUMNES DE L’ESCOLA SOLC AMB CAPACITATS DIVERSES

La demostració al públic adult, amb la presència d’un alumne, ens revela com els nens i nenes poden viure experiències singulars perquè reben una informació a nivell sensorial que els estimula diferents parts del cervell i els facilita l’aprenentatge. Això dóna com a resultat que, poc a poc, l’alumne s’obre a experimentar noves activitats, a establir vincles més propers, a mirar i veure, a tocar i sentir, a escoltar i entendre. De la sala, en sortim més relaxats.

 

El nou espai suposa un valor afegit als serveis que els educadors de la Solc ja ofereixen als nens i joves amb discapacitats intel·lectuals. És un equipament finançat per Dow en el marc de la celebració dels 50 anys de la companyia a Tarragona i culmina un projecte treballat des de fa tres anys pels mateixos professionals  de l’escola.

L’EQUIPAMENT HA ESTAT POSSIBLE GRÀCIES AL SUPORT ECONÒMIC DE DOW

 

La participació de Dow en fer possible l’equipament s’afegeix a altres projectes vinculats a persones amb capacitats diverses, com el Festa x Tothom, que se celebra cada any coincidint amb les festes de Santa Tecla.

Pel que fa a Solc, la nova sala multisensorial representa disposar de noves metodologies, a partir de la innovació i la tecnologia.  Un altre pas endavant d’aquesta cooperativa que treballa amb vocació, perseverança i sense defallir.

Per cert, al número 27 de la revista FET a TARRAGONA publiquem un reportatge relacionat amb un altre projecte de l’escola Solc i que té com a protagonista el ja desaparegut mite del futbol, Johan Cruyff.

Un alumne de l’escola Solc, entre l’alcalde de Tarragona i el director de Dow a Tarragona, Jaume Sariol. Foto: Dow.
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here