23.5 C
Província de Tarragona
Dissabte, juliol 13, 2024

Reus crea una oficina per atraure productores audiovisuals

Centre de la Imatge Mas Iglésias. Foto: Ajuntament de Reus.

Reus serà de pel·lícula. Almenys aquesta és la voluntat de la regidoria de Cultura del consistori, liderada per Montserrat Caelles, que ha engegat el servei ‘Reus plató‘, amb el qual es volen captar productores audiovisuals per tal que rodin a la capital del Baix Camp. Temps enrere s’havia anunciat que abans de finals de 2017 es licitaria l’agència, tot i que aquesta finalment serà gestionada per un ens local, el Centre de la Imatge Mas Iglésias (CIMIR). Si la partida pressupostària prevista un any enrere era de 50.000 euros, ara no se sap quina despesa comportarà aquest projecte, definit com “una eina per posicionar-se al sector” gràcies al patrimoni arquitectònic local.

 

Reus plató ve de lluny, però. Va ser el grup municipal de Ciutadans a l’Ajuntament, l’any 2016, l’encarregat de defensar una moció per crear l’oficina de rodatges, tot posant sobre la taula el nom del director de l’Escola de Cinema de Reus (ECIR), Daniel Villanueva, donat a conèixer arreu per ser el productor del curt ‘Timecode’, que es va quedar a les portes de l’Oscar. La proposta de la formació taronja va comptar amb el suport del govern municipal (PDeCAT, Esquerra i Ara Reus), del PSC i del PP. La CUP, però, es va abstenir. La creació de l’actual Reus plató, amb tot, no implica que s’hagi descartat del tot la possibilitat d’externalitzar el servei més endavant. “Si passa, serà perquè funciona i perquè hi haurà una gran demanda”, va exposar Caelles.

 

Un ens municipal assumeix la gestió de ‘Reus plató’, tot i que d’entrada estava previst licitar el servei

 

La regidora reusenca va assenyalar que Reus plató tindrà, de cara al futur, un triple objectiu. “Volem atraure productores perquè rodin a Reus, volem gestionar tots els tràmits que aquestes han de fer per facilitar-los la feina i volem integrar diverses àrees municipals per tirar endavant el projecte”, va revelar la regidora. Si aquest últim s’aconsegueix, ha establert, rodar un espot publicitari, una sèrie o una pel·lícula a la ciutat serà “molt atractiu” per als professionals del sector.

 

Cal destacar que el servei s’ha inclòs a l’oferta existent de la Catalunya Film Comission, i que actualment ja són una quinzena les localitzacions disponibles per rodar-hi, entre les quals destaquen la Prioral de Sant Pere o els Teatres Fortuny i Bartrina. Caelles va explicar que s’està negociant amb els propietaris d’equipaments privats (com és el cas de la Casa Navàs) per incloure’ls al menú.

Un rodatge recent a la ciutat. Foto: reusdigital.cat

Tot i que Villanueva s’ha desvinculat del projecte, Caelles va assegurar que “la porta segueix oberta” per al responsable de l’ECIR perquè “és un valor per a la ciutat i allà on va hi du el nom de Reus. Evidentment que el tenim en compte, i no descartem que pugui col·laborar amb nosaltres”, va assegurar, sense donar més detalls. Reus plató ja ha atret la seva primera producció, a més. Es tracta del telefilm ‘Cançó per a tu’, d’Oriol Ferrer, que s’emetrà posteriorment a Televisió de Catalunya.

L’equip de la producció es va instal·lar a la plaça de Prim i al Teatre Fortuny per evocar-hi la dècada dels 70, amb un elenc format per Nao Albet i Candela Serrat. L’any passat, i segons fonts municipals, Reus va acollir una dotzena de rodatges de diverses produccions audiovisuals. Per tant, hi ha molta feina per fer.

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here