10.4 C
Província de Tarragona
Divendres, desembre 3, 2021

Petits plaers del periodisme cuinat a foc lent

Números anteriors del ‘Fet a Tarragona’. La propera setmana presentarem el número 28.

“Jo em vaig tornar a enamorar de Tarragona  -en gran part gràcies a vosaltres i la vostra publicació (FET a TARRAGONA) on line-  amb totes les pors que significa tornar a l’origen de la teva vida, tornar a una ciutat que, tot i tenir infinites possibilitats i una immensa història, la veia buida i apagada.  Em vaig il·lusionar en començar a llegir-vos, observant que sou molts els que lluiteu per Tarragona. Gràcies per la bona feina”.

 

La cita textual la signa una nova subscriptora de la revista. Una dona, filla de Tarragona, que ha estat molt temps vivint fora i que fa només sis mesos s’ha instal·lat de nou a la nostra ciutat. Llegir les seves paraules ens reconforten. Són un petit plaer que agraïm profundament i sincerament els que preparem i elaborem els continguts del FET.  Els seus comentaris se sumen als que ja em va expressar en viu en el marc d’una xerrada – debat organitzada pel grup de Justicia i Pau a Tarragona.

ELS COMENTARIS DE SUBSCRIPTORS DEL ‘FET’ ENS AJUDEN A TIRAR ENDAVANT LA REVISTA I EL DIGITAL

La nova subscriptora i un servidor ens vam conèixer en el decurs de la conferència ‘Reinventar el periodisme’ que vaig pronunciar fa uns dies per invitació de l’entitat vinculada a l’Església. Justícia i Pau organitza des de fa més de 25 anys aquests sopars col·loqui amb temes i ponents ben diversos. En aquest context, em van convidar a parlar del present i del futur de l’ofici de periodista. Una trentena de persones van participar a l’acte celebrat a Torreforta i van propiciar un debat que revela l’interès per les noves formes de comunicació al segle XXI.

JUSTÍCIA I PAU ORGANITZA UN COL·LOQUI SOPAR AMB EL TÍTOL ‘REINVENTAR EL PERIODISME’

En la xerrada i al col·loqui posterior es van comentar la precarietat laboral i les dificultats creixents per exercir el periodisme en llibertat, sigui per pressions econòmiques i/o polítiques. També vam coincidir en com “la llibertat d’expressió  i altres drets fonamentals estan en risc, en el marc d’una creixent involució democràtica a l’estat espanyol”.

En la conferència vaig parlar de “periodisme de trinxera” i de les conseqüències de dos fenomens paral·lels que han canviat les nostres vides –la globalització i la digitalització–  i que ens obliguen a buscar nous models de negoci en el món de la comunicació.

ALGUNS NOUS MITJANS APOSTEN PER LA SUBSCRIPCIÓ COM A VIA DE FINANÇAMENT PRINCIPAL

En aquesta línia, la tendència entre alguns dels nous mitjans (molts dels quals estan promoguts pels mateixos periodistes) és apostar pels subscriptors com a via de finançament important en detriment de la publicitat i les subvencions. La gran pregunta, en l’era d’internet, la immediatesa, la gratuïtat i la superficialitat, és si la gent està disposada a pagar per continguts informatius.

 

Per això, ens congratula tant el gest d’aquesta nova subscriptora i la d’un lector que ens consta que ha comprat la revista periòdicament a les llibreries i ara se n’acaba de fer també subscriptor. Busquem la complicitat dels 600 amics i amigues que ens donen suport. Després d’una trajectòria de quatre anys i mig, seguim creient que el periodisme de qualitat, elaborat a foc lent, necessita del compromís de la societat. Gràcies per la vostra implicació.

La setmana que ve presentarem el número 28 de la revista.

Si encara no n’ets subscriptor/a i t’hi vols sumar, clica aquí i forma part del Club d’amics del FET.

Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here