25.8 C
Província de Tarragona
Divendres, juliol 5, 2024

Anton Valero dona el relleu als que han de “reinventar el món”

Anton Valero en el seu discurs de comiat en l’acte de lliurament del Premi Dow. Foto: Dow.

“Tinc la impressió de viure el moment de quan passes el testimoni en una cursa de relleus”. Anton Valero entrega el testimoni simbòlicament a Laís de Oliveira Santos. El fins fa poc director general de Dow a Espanya i Portugal s’acomiada d’una trajectòria professional de 37 anys a la companyia i cedeix pas a la generació que representa la jove brasilera afincada a Catalunya que acaba de guanyar el Premi Dow.

 

Valero s’emociona quan parla de la família, especialment quan esmenta els seus pares que el van educar en els valors del “treball, l’honestedat i la fidelitat”, i que el van fer confiança quan va prendre decisions importants en “moments d’adversitat”. En el marc de l’acte de lliurament de la quarentena edició del Premi Dow, el tarragoní que encara presideix la patronal Feique s’emporta el reconeixement del món econòmic, empresarial i polític de la demarcació.

EL DIRECTIU DE DOW I DE LA PATRONAL QUÍMICA S’ACOMIADA DE LA COMPANYIA ENTRE EMOCIONS I SOMRIURES

“Et trec una mica de protagonisme”, diu Valero entre somriures i dirigint-se a la Laís, que uns minuts abans també s’ha emocionat quan ha agraït l’esforç de la seva mare. La jove enginyera química de la URV i els quatre companys finalistes del premi representen el futur del sector, els que “han de reinventar el món en els pròxims 25 anys”, en paraules del ja exdirectiu de Dow. El premi valora des del 1978 mèrits acadèmics i projectes de recerca dels alumnes de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química.

 

Valero té paraules d’agraïment per als dirigents i treballadors de la companyia, per les empreses del sector agrupades a l’AEQT, per la feina de la URV -“un orgull del territori”- i sobretot per la figura del professor Francesc Giralt, un “pioner” que va marcar el seu futur a finals dels setanta quan s’obrien pas els estudis de Química a Tarragona.

Laís de Oliveira en el moment de rebre el 40è Premi Dow de mans del rector de la URV, el director de Dow a Tarragona i Javier Constante, vicepresident comercial del negoci de Plàstics per a Europa, Orient Mitjà i Àfrica. Foto: Dow.

L’homenatge càlid i personal a Anton Valero arrenca amb un audiovisual emotiu amb desenes d’imatges i retalls de premsa que constaten el pas del temps i la prolífica activitat del directiu durant dècades: reunions institucionals a Tarragona, Barcelona i Madrid, trobades amb treballadors, actes socials, acadèmics i culturals de tota mena, el Festa x Tothom com a estendard de Dow… i fins i tot una entrevista de fa més de 10 anys a Tarragona Ràdio amb qui signa aquest article.

 

Per cert, mirant les persones que apareixen al vídeo no puc amagar l’impacte que em suposa veure-hi en diverses imatges a Cèsar Puig, un magnífic delegat del Govern de Catalunya a Tarragona que l’acaben de processar pel delicte de sedició i per formar part d’una “organització criminal”.

 

La indignació i commoció pel processament a Puig conviu amb l’emoció pel reconeixement a Valero i l’optimisme pel futur professional de la Laís, que treballarà com enginyera química al departament de manteniment de la planta d’Hidrocarburs de Dow Tarragona. Així de complex és el moment actual de les nostres vides.

Valero es mostrar rialler i irònic en algun moment de la seva intervenció de comiat. Foto: Dow.
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here