20.8 C
Província de Tarragona
Dilluns, juny 10, 2024

Espectacle inaugural per celebrar els 20 anys de Tarraco Viva

Un espectacle d’edicions anteriors de Tarraco Viva a l’amfiteatre. Foto: Fet a Tarragona.

Tarraco Viva tindrà enguany per primera vegada un espectacle inaugural: ‘Els jocs de Nemea’, una reconstrucció històrica a càrrec dels tarragonins Thaleia i els italians Ars Dimicandi que es representarà diumenge 13 de maig a les 12 del migdia a l’Amfiteatre. Aquesta és una de les principals novetats de la vintena edició del festival, una novetat que, per cert, recull la proposta que vaig fer pública al FET a TARRAGONA a través de l’article ‘De la cloenda a l’obertura de Tarraco Viva’ a finals de maig de l’any passat.

 

Resulta una magnífica notícia que la jornada inaugural arrenqui amb la força d’una representació d’un dels jocs panhel·lènics de l’antiguitat. Hi veurem la família imperial i el seu seguici, i el desenvolupament d’algunes de les competicions de l’època. Tot plegat, a l’Amfiteatre romà, un escenari emblemàtic a l’aire lliure i a tocar del Mediterrani, i amb dos dels grups de reconstrucció històrica amb més qualitat i fidelitat a Tarraco Viva.

L’AMFITEATRE OBRIRÀ EL FESTIVAL AMB UNA REPRESENTACIÓ DE JOCS ESPORTIUS DE L’ANTIGA GRÈCIA

L’edició número 20 del certamen, dedicada principalment a l’esport i la cultura al Mediterrani clàssic, aportarà moltes altres novetats, un senyal evident de la vitalitat que genera l’equip comandat pel seu director, Magí Seritjol.

 

En destaquem l’exposició i itinerari ‘Areté’ per la Part Alta sobre esport, bellesa i coneixement; els diàlegs sobre dones a l’antiguitat; el nou format ‘Racons d’història’ en vuit espais singulars de la ciutat per explicar petites històries i la representació de la primera vaga de la història a l’antic Egipte.

 

Una menció a banda mereix l’objectiu d’apropar el festival a tots els tarragonins a través de la reconstrucció de la vida diària d’un carrer romà al recinte firal del Palau de Congressos. ‘Veïns de Roma’ (dos divendres i dos dissabtes a les 19 h.) i ‘Una nit a l’antiga Roma’ (dos dissabtes a les 22 h.) són dues recreacions que arribaran a un públic nombrós, en col·laboració amb la xarxa de centres cívics i l’EMT.

Presentació de la vintena edició de Tarraco Viva amb la regidora Begoña Floria, el director del festival, Magí Seritjol, i col·laborador del certamen. Foto: Mauri Fernández – Ajuntament de Tarragona.

Lluny d’estancar-se després de 19 edicions, Tarraco Viva no para d’innovar i de buscar nous aparadors. En aquesta línia, val la pena remarcar la presentació que farà el festival aquest divendres i dissabte a Madrid, al Museo Arqueológico Nacional, depenent del govern espanyol. Hi faran una xerrada i una recreació de l’elecció d’un alcalde en una ciutat romana.

TARRACO VIVA ES PRESENTA PER PRIMERA VEGADA A MADRID, AL MUSEO ARQUEOLÓGICO NACIONAL

En una Tarragona amb poquíssimes referències culturals que tinguin projecció més enllà de la ciutat, cal mimar Tarraco Viva, que implica a prop d’un miler de persones a través d’una trentena d’entitats. Per aquest motiu, el número 29 de la revista FET a TARRAGONA dedicarà portada i dossier central als vint anys del certamen. La publicació la presentarem en públic dimecres 9 de maig, només quatre dies abans de la jornada inaugural.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here