13.4 C
Província de Tarragona
Dilluns, març 4, 2024

“La música ens ajuda a transmetre força als empresonats”

Roses grogues per recordar els polítics empresonats a l’acte d’aquest dilluns a Tarragona. Foto: Anna Antón.

Ja fa mig any que els dos líders socials catalans, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, dormen en una cel·la de Soto del Real (Madrid). Per impedir que la situació es normalitzi, centenars de persones han assistit aquest dilluns a l’acte musical organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural a la Rambla del President Companys de Tarragona. Una vetllada reivindicativa protagonitzada per diferents melodies, totes elles reclamant amb força l’alliberament dels presos polítics i un retorn segur per als exiliats. Elisenda Paluzie, escollida presidenta de l’ANC el passat mes de març, remarca la importància d’aquest esdeveniment: “La música ens ajuda a transmetre força als empresonats”.

ÒMNIUM I ANC FAN A TARRAGONA UN CONCERT PER LA LLIBERTAT DELS PRESOS POLÍTICS

Una dotzena d’artistes, entre ells, Kandi Álvarez, Joan Rovira, Maria Jacobs, Joan Reig, José Galdrán o Domi García, han fet gaudir els assistents amb les seves cançons plenes d’esperança i el vespre ha esdevingut un veritable cant a la llibertat. Per tal de recordar totes les persones empresonades arran del procés, un grup de voluntaris ha decorat amb nou roses grogues la pancarta de “Llibertat presos polítics” que presidia l’escenari. Nou roses per recordar les nou persones empresonades.

El concert es va celebrar ahir al vespre a la rambla Lluís Companys. Foto: Anna Antón.

Després de la lectura de dues cartes escrites per Jordi Sànchez i Jordi Cuixart des de la presó de Soto del Real, Elisenda Paluzie ha assegurat que ara és moment de “treballar sense descans per fer efectiva la República catalana” i ha instat a “aprofitar les finestres d’oportunitats”. Ha denunciat l’actuació del govern espanyol i l’ha qualificada “d’il·legal”, ja que “va en contra del dret internacional”. “L’element de la repressió hi és, però hem d’intentar que no ens condicioni ni en la nostra paraula ni en la nostra actuació”, ha sentenciat Paluzie en declaracions al FET a TARRAGONA.

LA PRESIDENTA DE L’ASSEMBLEA, ELISENDA PALUZIE, DIU QUE LA REPRESSIÓ NO HA DE CONDICIONAR LES SEVES ACTUACIONS

Pel que fa a l’elecció del president de la Generalitat, Paluzie afirma que des de l’ANC es va entendre la investidura de Jordi Sànchez com una “estratègia de defensa jurídica”, però que passada aquesta fase “cal trobar una candidatura que respongui a la sobirania del Parlament i que no vingui imposada per un jutge”. L’entitat defensa la investidura de Puigdemont “en clau de restitució del govern legítim” i també “de respecte als resultats de les eleccions del 21 de desembre”.

A l’acte van participar una dotzena d’artistes, entre els quals l’ebrenc Joan Rovira. Foto: Anna Antón.

Durant el concert, presentat pel periodista Ricard Lahoz, han intervingut Rosa Maria Codines, presidenta d’Òmnium Cultural del Tarragonès, Carles Xavier Gómez, el fins ara coordinador de l’ANC a Tarragona i Gilbert Frigola, que el substitueix en el càrrec, qui ha recordat que “a nivell territorial hi ha més de vint tarragonins i tarragonines investigades“. D’altra banda, Ignasi Termes, vocal de la junta directiva nacional d’Òmnium, ha denunciat que “la deriva antidemocràtica afecta a tothom”  i que, per tant, és necessària la creació “d’un front comú” per enfrontar-se a “aquest estat autoritari”.

A la pancarta principal del concert es van col·locar 9 roses de color groc per recordar els 9 polítics i líders socials empresonats. Foto: Anna Antón.

Envoltat de llaços grocs, decorat amb pancartes i acompanyat de crits de “Llibertat”, l’escenari ha estat el centre de les reivindicacions. Respondre a la repressió amb melodies de llibertat.  “Que els presos se sentin menys sols. Que els arribi el batec de la gent.” D’això es tracta, reconeix Elisenda Paluzie. El concert s’ha tancat amb la interpretació de ‘L’estaca’ per part del públic i de tots els artistes damunt l’escenari.

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, en un moment de la seva intervenció a l’escenari. Foto: Anna Antón.
Alba Cartanyà
Alba Cartanyà
Estudiant de Periodisme URV
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here