Advertisement Advertisement
Carregant ...

El millor i el pitjor d’aquest Sant Jordi

Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

El millor de Sant Jordi són els actes previs: les presentacions de llibres, les trobades amb els autors i els editors, la recepció organitzada per la Casa de les Lletres, la transformació progressiva dels aparadors i les prestatgeries de les llibreries, la descoberta tranquil·la de noves troballes literàries enmig d’una munió de novetats i les activitats preparades per als més petits com la que explica Laia Poblado en aquest article.

El millor d’aquesta prèvia de Sant Jordi 2018 ha estat, des d’una perspectiva personal, haver conduït la Revetlla que, per sisè any consecutiu, s’ha celebrat a la Biblioteca Pública de Tarragona. Una revetlla, de cinc de la tarda a dotze de la nit, que mereix l’aplaudiment de tots els amants de la cultura. Una dotzena llarga d’activitats per a nens i adults protagonitzades per diverses entitats de la ciutat (grups de teatre i música) i que han comptat amb la col·laboració del departament de Cultura de la Generalitat, i el suport de l’Apellc, el Centre de Normalització Lingüística, l’Escola de Lletres i el departament de Filologia Catalana de la URV.

Activitat musical per a la canalla a la Revetlla de Sant Jordi del passat divendres. Foto: Biblioteca Pública de Tarragona.

El pitjor d’aquesta prèvia de Sant Jordi 2018 ha estat la decisió de l’Ajuntament -finalment, esmenada- de reduir l’espai de les parades al tram central de la Rambla de les tres llibreries de la ciutat (La Capona, La Rambla i Adserà). Un fet que demostra la nul·la sensibilitat d’alguns funcionaris municipals i la poca efectivitat de la gestió política al consistori.

El pitjor d’aquest Sant Jordi és l’excepcionalitat política del país, el retrocés en drets i llibertats, la deriva repressiva de l’Estat, i constatar que continuen presos 9 líders del moviment sobiranista, que 7 més segueixen a l’exili sense perspectiva de tornar al país, i que no tenim Govern.

I, finalment, i no menys important, el pitjor d’aquest Sant Jordi és que és el primer sense Jordi Tiñena.

BON SANT JORDI A TOTHOM!!!


Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *