Advertisement Advertisement
Carregant ...

Roba surfera feta a casa

Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ignasi Melià, amb una dessuadora de la seva marca, Ardits, a la platja del Miracle. Foto: David Oliete.

Tenir una nòmina a final de mes no sempre és el més estimulant en una carrera professional. Si no que ho preguntin a l’Ignasi Melià. Aquest tarragoní de 42 anys va deixar la seva feina estable d’enginyer industrial a la multinacional Nissan a Suïssa, on hi va viure nou anys, per endinsar-se en un projecte propi, Ardits.

El nom li va com l’anell al dit: ardit vol dir coratjós, valent, que no té por. I és precisament el que va fer l’Ignasi, no tenir por de tirar endavant la seva idea de negoci. Es tracta d’una marca de roba surfera inspirada en la costa mediterrània, i que omple així un buit en el sector. “En certa manera el nom fa referència a l’acte de sortir a la mar, que necessita molt atreviment, i llançar-se a aquest món de la moda, on hi ha tanta competència, també requereix una certa valentia”, explica.

EL TARRAGONÍ IGNASI MELIÀ IMPULSA LA MARCA DE ROBA ‘ARDITS’ INSPIRADA EN EL MEDITERRANI

La primera samarreta d’Ardits es va posar a la venda ara fa un any, l’abril del 2017. A l’Ignasi li interessen valors, cultures i identitats pròpies. Ardits és una barreja ben harmonitzada d’aquests conceptes. “Quan et poses de nom Ardits és perquè comparteixes els mateixos valors i vols reivindicar el talent local”, diu l’enginyer reconvertit al sector de la moda.

De fet, la marca de roba vol ser un punt de trobada del talent d’aquí i dels elements d’identitat de la nostra cultura. Per fer-ho, calia que el projecte fos 100% català, fet a casa. “Nosaltres confeccionem les nostres peces. Hauria sigut més econòmic comprar la roba feta a l’Àsia i estampar-hi el nostre disseny, però aquesta no és la nostra filosofia”, remarca.

Cada samarreta o dessuadora d’Ardits s’elabora als tallers tèxtils que encara hi ha actius al Maresme. “Sempre que es pugui, farem servir recursos propis. I no és per fer boicot a ningú, és per reivindicar el consum de proximitat”. L’únic material que s’importa és el cotó, però aquí es fabriquen les bobines de fil que s’utilitzen per fer les peces de roba, que es poden comprar a través de la seva pàgina web. “Jo vull que qui porti Ardits se senti orgullós dels valors que representa. Si em compren samarretes, jo puc donar feina al dissenyador o al webmaster, tot és una roda”.

Els dissenys són molt autòctons: des d’una samarreta amb el dibuix d’una avarca o una cloïssa fins a una d’inspirada en la platja del Miracle de Tarragona.

(…)

Aquest és un fragment de l’article que publiquem íntegrament al número 28 del FET a TARRAGONA. Aquests i altres continguts els podeu llegir a la revista, que trobareu a Llibreria de la Rambla, Llibreria La Capona, Llibreria Adserpa, Cal Matias (Serrallo) i Quios El Miracle (Via Augusta, 8).


Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *