20.2 C
Província de Tarragona
Dijous, novembre 30, 2023

Els castells com mai els has sentit i vist

Una de les imatges del documental ‘Les primeres mans’ de David Oliete i Roger Conesa. Foto: David Oliete.

“Explicar, d’una banda, allò que normalment sent però no veu la gent que està al nucli dels castells i, de l’altra, explicar allò que veu però no sent el públic que hi ha a plaça”. Així explica el fotoperiodista tarragoní David Oliete la filosofia del documental ‘Les primeres mans’ que ha elaborat amb Roger Conesa i que s’estrena oficialment aquest dijous 3 de maig a les 19 hores a l’Antiga Audiència.

 

La idea de l’audiovisual va néixer abans del Concurs de Castells de 2016. El David  -responsable de Fotografia del FET a TARRAGONA–  va proposar a l’organització del certamen un treball que donés un tomb més al fet casteller “des d’un punt de vista emocional, narratiu i sensorial“. Un cop acceptada la proposta, s’hi va afegir el Roger, músic i casteller tarragoní amb qui Oliete ja havia treballat anteriorment en la música de Som Castells i el video del XXIV Concurs.

DAVID OLIETE I ROGER CONESA ESTRENEN AQUEST DIJOUS EL DOCUMENTAL ‘LES PRIMERES MANS’

Definit el fil i l’estructura narrativa del documental, de manera paral·lela el David i el Roger van captar imatges i enregistrar sons en assajos, diades i al propi Concurs de la Tarraco Arena Plaça de fa dos anys. Van arribar a acumular unes 50 hores de material sonor i aquí va començar el “díficil procés” de tria i selecció que ha desembocat en l’edició i el muntatge final de la peça, combinant fotos i sons.

 

El resultat és un audiovisual únic, singular i emotiu de 10 minuts de durada. L’acte de presentació del documental, que anirà a càrrec del periodista Iu Forn, està organitzat per l’Ajuntament de Tarragona i la Biennal de Castells i es planteja com una de les activitats prèvies a la celebració del Concurs d’aquest 2018.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here