Advertisement
14.8 C
Província de Tarragona
Divendres, febrer 3, 2023

TEDx Tarragona: la força de la paraula

Agustí López és el principal promotors de la jornada TEDx Tarragona que tindrà lloc el proper divendres 18 de maig. Foto: Josep Ardila.

Fa quatre anys que Tarragona disposa d’un TEDx, una plataforma internacional que neix amb un objectiu transformador: generar idees que tinguin un impacte real en la societat. Una vintena de persones promouen la iniciativa de manera voluntària, amb l’objectiu de fer pensar els tarragonins. La pròxima cita és el divendres 18 de maig al Palau de Congressos de la ciutat a partir de les 4 de la tarda.

 

Dedicar el teu temps lliure a fer pensar els altres. Aquest és el principal propòsit del grup que organitza el TEDx Tarragona, un esdeveniment que en els darrers anys ha anat agafant força i que s’ha convertit en una cita indispensable per a les ments inquietes de la ciutat. Al capdavant de l’equip de persones, una vintena, hi ha Agustí López. Tarragoní de cap a peus, fa quatre anys se li va posar entre cella i cella que Tarragona havia de tenir un dels fòrums de pensament que promou TED a nivell internacional.

DIVENDRES 18 DE MAIG TINDRÀ LLOC UNA NOVA JORNADA AMB EL TÍOL ‘QUÈ TRAMEU” I 8 CONFERENCIANTS

“Som una plataforma per difondre idees que valen la pena en qualsevol àmbit, sempre amb voluntat transformadora i d’impacte real al nostre entorn. Busquem provocar un canvi”, descriu sintèticament l’Agustí. Ell és qui va aconseguir per a Tarragona les llicències TEDx, que es van posar en marxa fa nou anys. La plataforma TED va néixer el 1984 als Estats Units.

Us aspecte de l’auditori del Palau de Congresos de Tarragona a l’edició TEDx 2017. Foto: Juan Segovia.

A Tarragona va néixer sota el nom de Plaça del Fòrum, per més endavant aconseguir el ja oficial de TEDx. L’última edició va reunir més de 500 persones a l’Auditori August del Palau de Congressos. “Ho fem de manera voluntària, com qui fa castells o participa al ball de bastons. Nosaltres organitzem un esdeveniment per generar idees”, insisteixen. La cita es finança amb els patrocinadors i la venda d’entrades.

CONVIDEM A DOS SUBSCRIPTORS DE LA REVISTA A GAUDIR D’UNA TARDA D’IDEES TRANSFORMADORES

Enguany, sota el títol ‘Què trameu?’, els participants són Irene Montiel, Javier Muniáin, Núria Solé, José David Martín, Genís Roca, Lolita Bosch, Maria Jesús Comellas i Anna Teixidor. Més enllà de les vuit conferències, durant la trobada s’ofereixen actuacions musicals, tallers i altres activitats al voltant de l’escenografia del Palau, molt acurada i pensada.

 

Gràcies als organitzadors disposem de dues invitacions dobles per a dos subscriptors del FET a TARRAGONA amb l’objectiu que puguin gaudir de la jornada del divendres 18 a la tarda. Les persones interessades han d’enviar un correu electrònic a l’adreça subscripcions@fetatarragona.cat abans de les 22 hores del dijous 10 de maig.

Josep Ardila
Josep Ardila
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here