14.3 C
Província de Tarragona
Divendres, abril 19, 2024

Trapezi: un festival reusenc amb caràcter internacional

Fotos d¡anteriors edicions del Festival Trapezi.

La 22a edició de la fira del circ de Catalunya, el festival Trapezi de Reus, comptarà enguany amb una trentena de companyies d’arreu. L’esdeveniment, que se celebra aquesta setmana entre els dies 10 i 13 de maigrecupera a més l’envelat a la plaça d’Anton Borrell (al parc de Sant Jordi) i manté la seva aposta per la producció d’espectacles, aquest cop amb ‘Gregaris’, de Soon.

 

Amb David Dimitri i el seu ‘L’homme cirque’ com a cap de cartell, la cita té un pressupost superior als 430.000 euros, per l’increment previst del taquillatge dels espectacles programats. Cal Massó serà el punt de trobada per als professionals que seran a la capital del Baix Camp, a la recerca de noves experiències.

 

Des del consistori reusenc s’ha assenyalat recentment que el Trapezi permet gaudir “del millor circ que es fa al món”. Potser és, en part, perquè s’han previst fins a nou prestigiosos muntatges internacionals de cara als propers dies, si bé el gran pes de la funció el seguiran duent els espectacles catalans.

LA FIRA DEL CIRC SE CELEBRA DE DIJOUS A DIUMENGE AMB LA PARTICIPACIÓ D’UNA TRENTENA DE COMPANYIES

Els eixos sobre els quals s’estructura el festival, segons el seu director artístic, Leandro Mendoza, són la coproducció d’espectacles, la projecció internacional per als artistes del territori i que el festival és “un mercat” que atrau programadors del sector. Aquesta és la segona edició que compta amb el seu lideratge. El contracte de Mendoza expira enguany, si bé s’ha presentat a un concurs per seguir al capdavant del certamen també els exercicis de 2019 i 2020.

Pel que fa als grans noms de la programació d’enguany, s’ha destacat David Dimitri i ‘L’homme cirque’ com a cloenda (amb les entrades a un preu de 15 euros). ‘Sol bémol’, de la compayia belga D’Irque & Fien, al Fortuny; o ‘Santa Madera’, dels gals MPTA, són altres de les propostes vingudes de fora que s’espera puguin atraure el públic. Val a dir que aquest últim i el de Dimitri són xous inèdits a l’Estat.

 

En relació a les companyies del país i de l’Estat, des de l’organització del Trapezi s’ha destacat el muntatge ‘Gregaris’, de la companyia Soon, coproduït pel festival amb la voluntat “de generar una xarxa que doni suport als talents emergents” i que es representarà de franc a la plaça de la Patacada.

 

Una de les novetats d’enguany, a banda, i pel que fa als xous de gran format, és la recuperació de la carpa a la plaça d’Anton Borrell, on s’hi durà el cabaret inaugural (que es repetirà totes les nits del certamen). ‘Flou papagayo’, de Mumusic Circus, a la Llibertat, és una altra de les propostes concebudes per atraure una major quantitat de públic. En aquest últim cas, s’instal·larà una grada amb capacitat per a un miler d’espectadors.

Foto: Tjerk van der Meulen IMAC

Durant la presentació del Trapezi 2018, dies enrere, Mendoza va posar en valor l’aposta continuista pel circ de sala, representat al festival reusenc pels espectacles que podran veure’s als teatres Fortuny, Bartrina i Bravium i a la Palma. En aquest sentit, cal subratllar que el preu de les entrades es mantindrà (10 euros als dos primers equipaments, 5 als restants).

 

Des de França, a banda, arribaran quatre companyies.  Una d’aquestes, la Compagnie Les mains, les pieds et la tete aussi (MPTA) presentarà per primer cop en territori estatal ‘Santa Madera’. I Daraomaï mostrarà per part seva ‘TiraVol’, un espectable d’acrobàcies. Finalment, que ningú es perdi el xou de l’italià Lorenzo Mastopietro, ‘Pas de musique’, que combina humor i malabars.

La programació del Trapezi es pot consultar a l’enllaç: http://www.trapezi.cat/

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

1 COMMENT

  1. Desde hace muchos años este evento es el despilfarro de dinero publico más importante de la llamada “cultura espectáculo” que se programa en Catalunya.
    430.000 euros de presupuesto para este año … es inconcebible.
    Y sobre esta afirmación por parte del Ayuntamiento de Reus ” ……. que el Trapezi permet gaudir “del millor circ que es fa al món”.
    Yo les aseguro que nadie del consistorio tiene ni idea de lo que es circo de calidad.-
    En fin cuando los políticos manipulan las informaciones …..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here