8.4 C
Província de Tarragona
Dimecres, febrer 21, 2024

Un dejuni tarragoní de 24 hores per la llibertat

Per la llibertat dels presos polítics i exiliats, i per la llibertat expressió. Amb aquests objectius bàsics, una vintena llarga de persones faran, per primera vegada a Tarragona, un dejuni de 24 hores. L’acció es desenvoluparà de les quatre de la tarda del proper dissabte 12 de maig fins a les quatre de la tarda de diumenge al local a tocar de l’església de Sant Joan, a la plaça de la Mitja Lluna.

 

Es tracta d’una iniciativa impulsada a títol individual per persones de l’entorn de l’Assemblea Nacional Catalana i de Procés Constituent per denunciar “la repressió política de l’Estat”. L’activitat neix a partir de la campanya ‘Prou ostatges’ que va engegar l’ANC i altres entitats vinculades a la defensa dels drets humans. La intenció és que es convoqui un dejuni mensual en diferents indrets de la ciutat.

ACCIÓ CONTRA LA REPRESSIÓ I EN SUPORT ALS PRESOS POLÍTICS I ELS EXILIATS A L’ESGLÉSIA DE SANT JOAN

En el dejuni d’aquest cap de setmana es faran activitats diverses: conferències, contacontes, una actuació de corals i la lectura d’un manifest (dissabte a les 22 h, i diumenge a les 13,30 h) que denuncia “la cara més salvatge i antidemocràtica” de l’estat espanyol.

 

El manifest també critica que “persones i organitzacions que treballen democràticament per l’emancipació nacional de Catalunya són víctimes d’una persecució politicojudicial convertida en causa general, que és un atac flagrant als drets més fonamentals de la persona”.

 

Al local de l’església de Sant Joan hi haurà a disposició de totes les persones que vulguin visitar les persones que fan el dejuni un espai per escriure cartes als presos i fer llaços grocs.

MÉS DE 500 PERSONES DESBORDEN L’AULA MAGNA DE LA URV PER ESCOLTAR L’ADVOCAT DE PUIGDEMONT

Aquesta iniciativa de suport als empresonats se suma a moltes altres que continuen sorgint a Tarragona en diversos àmbits. Aquest dimarts, per exemple, l’aula magna de la URV es va veure desbordada per unes 500 persones que volien escoltar l’advocat Jaume Alonso-Cuevillas, la professora de Dret Constitucional, Mercè Barceló, i el secretari primer de la mesa del Parlament, Eusebi Campdepadrós.

 

Molta gent dreta o asseguda per terra durant més d’una hora i mitja demostren la mobilització permanent d’una part de la societat tarragonina. L’acte, organitzat per Òmnium i l’ANC, forma part d’un cicle que portarà a Tarragona d’aquí uns dies les parelles de Jordi Cuixart i Joaquim Forn.

Aspecte de l’aula magna de la URV en l’acte d’ahir al vespre convocat per Òmnium Tarragonès i ANC. Foto: Jordi Sendra.
Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here