17.3 C
Província de Tarragona
Divendres, juny 21, 2024

El potencial cultural de Tarragona

Una imatge que aplega algunes de les persones que participen a Tarraco Viva. Al mig, el director del festival, Magí Seritjol, i darrera, la regidora de Cultura i Patrimoni, Begoña Floria. Foto: Agustí Arévalo.

Una foto que diu moltes coses. Una imatge de grup que demostra el potencial i la fortalesa de Tarragona. Un símbol de la trajectòria en positiu i l’èxit de Tarraco Viva.  La trobada convocada pel FET  va aplegar una trentena de persones que  -a títol individual o representant una entitat-  fan possible avui “el festival de reconstrucció històrica més important d’Europa”, en paraules de Joaquin Ruiz de Arbulo.

LA PRESENTACIÓ DEL ‘FET’ 29 APLEGA MÉS DE 140 PERSONES AL VESTÍBUL DEL TEATRE TARRAGONA

La imatge es va produir ahir al vespre al vestíbul del Teatre Tarragona en el decurs de la presentació del número 29 de la revista, que dedica portada i dossier als vint anys de Tarraco Viva. A la crida del FET van respondre la regidora de Cultura, Begoña Floria; el director del certamen, Magí Seritjol, membres de grups com Thaleia, Projecte Phoenix i Tarraco Ludus; empreses com Argos i MV Arte, i altres perfils professionals com el de la fotografia (Rafael López-Monné i Manuel R. Granell) i l’educació (Camp d’aprenentatge de la ciutat de Tarragona).

L’acte, conduït pel director del ‘Fet’, Ricard Lahoz, va aplegar un públic molt nombrós al vestíbul del Teatre Tarragona. Foto: Agustí Arévalo.

El poder de convocatòria del FET l’avalen les 140 persones que van omplir el hall del teatre -moltes dempeus- i el progressiu augment del nombre de subscriptors, que ja superen la xifra de 600. En l’acte d’ahir, el director Ricard Lahoz va explicar que la revista continua apostant per posar en valor les iniciatives culturals de Tarragona com la que representa Tarraco Viva.

Imatge general del hall del Teatre Tarragona. Foto: Agustí Arévalo.

Abans de la foto de família, Ruiz de Arbulo va explicar que la idea inicial del festival era “engrescar la ciutadania en el patrimoni i treure els museus al carrer”, objectius plenament assolits al cap de vint edicions. L’arqueòleg també va assegurar que “perquè un projecte funcioni, sempre fa falta un boig, i en  aquest cas el boig és Magí Seritjol. Ell i Tarraco Viva són un pack indissoluble”.

 

L’arqueòleg Joaquin Ruiz de Arbulo està vinculat a Tarraco Viva des del seu naixement fa vint anys. Foto: Agustí Arévalo.

Tot i que no estava previst inicialment, també va intervenir a l’acte el director de Tarraco Viva. Sempre amb un to apassionat, Magí Seritjol va confessar que “Tarragona ha fet de la història una manera de viure. Ningú la viu com nosaltres”, i va afegir: “Som una ciutat proactiva en ebullició. S’hi fan moltes coses i de molta qualitat”. Responent Ruiz de Arbulo en to divertit, Seritjol va afirmar: “Viure a Tarragona i no creure en el patrimoni sí que és de bojos”.

 

Magí Seritjol és l’ànima de Tarraco Viva. Foto: Agustí Arévalo.

A més de celebrar els vint anys de Tarraco Viva, el FET a TARRAGONA també commemora els divuit anys del Museu del Port amb un reportatge sobre la feina de modelista. La seva directora Mercè Toldrà va explicar els actes festius que celebraran diumenge vinent al matí vora el mar per ensenyar el patrimoni marítim de la ciutat.

Mercè Toldrà dirigeix el Museu del Port de Tarragona, que arriba als 18 anys de trajectòria. Foto: Agustí Arévalo.

Sempre amb l’objectiu de posar en valor el potencial cultural de Tarragona, el FET 29 dedica un reportatge al cor InCrescendo, que celebra el seu desè aniversari amb un concert espectacle el 2 de juny on participaran les 24 corals no professionals de la ciutat. David Allué, president del cor, deia ahir que volen ensenyar “un món força desconegut”en un “acte inèdit” que ha tingut “molt bona resposta” de tothom. Els integrants del cor van assistir a l’acte amb una samarreta negra i el lema ‘El cor a la veu’.

David Allué, president del cor InCrescendo, explica el concert que realitzaran el 2 de juny. Foto: Agustí Arévalo.

La part final de l’acte va servir per retre homenatge a l’escriptor Jordi Tiñena, que va morir el 23 de març. Hi van intervenir el seu amic, l’escriptor Gustavo Hernández Becerra -que va alabar la qualitat literària de la seva obra i el seu “caràcter metòdic i rutinari”- i el jesuïta Francesc Xammar, que va ser company de Tiñena a les aules de Campclar els anys vuitanta. Xammar el va qualificar de “persona íntegra, seriosa a la feina, solidària i conseqüent”.

Hernández Becerra, a la dreta, i Xammar van parlar del perfil personal de Jordi Tiñena. Foto: Agustí Arévalo.

A l’acte van assistir responsables del col·legi de les Dominiques, protagonistes d’una projecte intergenracional molt interessant que expliquem al FET 29. Aquests i molts altres continguts formen part del número 29 del FET a TARRAGONA, que ja es pot adquirir a les llibreries de la ciutat.

 

Si te’n vols fer subscriptor, fes aquí un clic: et portarem la revista a casa i t’aprofitaràs de les activitats culturals exclusives que organitzem i d’entrades per a espectacles de música i teatre.

Carla Clúa
Carla Clúa
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here