Carregant ...

Reggae fins a la lluna

Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

imatge promocional de ‘Ballant damunt la lluna’. Foto: Gaspar Morer.

Van actuar per primera vegada a Tarragona encara no fa un any, les darreres festes de Santa Tecla, i la cosa no devia anar malament del tot perquè ara hi tornen per estrenar disc i gira. Es tracta del projecte familiar de The Penguins, Reggae per Xics, que presenten a la nostra ciutat el seu quart àlbum, i també el més personal, Ballant damunt la lluna. La cita és aquest diumenge 20 de maig a les 19 hores al Teatre Tarragona.

Reggae per Xics van néixer el 2011, i en aquests set anys s’ha convertit en tot un referent com a grup de reggae i ska per als més petits. Han venut més de 20.000 còpies dels seus discos, acumulen centenars de concerts i, el 2015, van guanyar el premi ARC al millor espectacle per a públic familiar. Són els ingredients perfectes que, cuinats a foc lent, donen com a resultat un projecte d’èxit assegurat.

El disc ‘Ballant damunt la lluna’ de The Penguins incorpora per primera vegada, temes propis

Novetats? Unes quantes, i és que per primera vegada Reggae per Xics incorpora cinc temes propis, a més de continuar versionant cançons del repertori popular català a través dels ritmes jamaicans, entre les quals “L’esquimal”, “Rossinyol”, o una nova versió de “L’Avi que Estima el Mar” amb la col·laboració de la big band The Gramophone Allstars.

Actuació de la banda a la sala Apolo de Barcelona. Foto: Gaspar Morer.

A més, el disc Ballant damunt la lluna té un format especial, amb una portada que és una picada d’ullet al Tintín i que incorpora clares referències a l’univers del Petit Príncep. Un homenatge al món del còmic i també als llibres pop-up que fa que el llibret amb les lletres de les cançons esdevingui pràcticament un conte amb el qual els més petits de casa poden interactuar.

Reggae per Xics sedueix petits i grans amb els seus espectacles

L’espectacle que veurem a Tarragona, que implica un nou atrezzo damunt de l’escenari, és un show amb 10 músics en directe que portarà les famílies de viatge a l’espai, sortint des de l’estació espacial Kingston i visitant diversos planetes amb el coet RPX-1. Tot plegat, mantenint l’essència de la banda: una equilibrada combinació de música, humor i pedagogia. Una proposta que girarà arreu de Catalunya durant els mesos d’estiu, amb més d’una trentena d’actuacions confirmades.

S’ha acabat de dir que a Tarragona no hi ha propostes interessants. Ja n’hi ha prou de queixar-se que fa falta més oci familiar. Deixeu-vos endur pels ritmes reggae, escalfeu motors veient el seu nou videoclip “Tira pel dret” i, ballant, ballant, acosteu-vos diumenge al Teatre Tarragona. Segur que arribeu a la lluna!

PS: Ah, i si els pares us quedeu amb ganes de gaudir de més música, però aquest cop sense les criatures, estigueu atents perquè The Penguins prepara el seu quart disc per a la tardor!


Comparteix:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *