29.7 C
Província de Tarragona
Divendres, juliol 12, 2024

L’hora dels valents

Uche, al centre de la pinya, ha marcat un gol d’or a Osca. Foto: LaLiga123

Amb patiment, però sí. Pendents del transistor, però sí. Amb l’ai al cor durant les dues hores més llargues de la temporada, però sí. El Nàstic ha fet els deures a Osca i depèn d’ell mateix per mantenir-se, un any més, a la Segona Divisió. Haurà de ser, però, a la darrera jornada i patint fins al final (un cop més). Qui tingui dubtes o a qui li tremolin els genolls, que no pugi a l’autocar. Ara és l’hora dels valents, i només ells tindran cabuda rere aquest escut.

A noranta minuts per acabar la temporada, el Nàstic té la permanència molt ben encaminada, i aquesta és la millor de les notícies. La darrera batalla del curs, dissabte davant el Rayo, es planteja amb quatre motius per a l’optimisme:

EL NÀSTIC DEPÈN D’ELL MATEIX PER SALVAR LA CATEGORIA DISSABTE VINENT

1. DEPÈN D’ELL MATEIX. Tal com hem apuntat, els grana s’han guanyat a Osca un privilegi que pot resultar definitiu. El Nàstic sap que, si guanya el seu partit, la salvació és matemàtica. No necessitarà dependre d’altres resultats, ni de combinacions, ni parar l’orella a les ràdios esperant notícies. Només si ensopega, dependrà del que faci la resta —jugaran tots alhora, dissabte a les 20.30 hores—. Els grana començaran el vespre per damunt de quatre rivals en la mateixa lluita.

2. EL RIVAL? SENSE PRESSIÓ. El Nàstic sortirà a tancar la permanència davant un Rayo Vallecano que no es juga res. Els madrilenys han assolit aquest diumenge l’ascens a Primera, i no necessiten puntuar a Tarragona. Això no vol dir caure en la confiança, sinó saber que els vallecans no es juguen la vida com ho farà el Nàstic. Si necessitessin la victòria per pujar, la cosa es posaria més lletja. Punt a favor, nastiquers.

La Marea Grana ha desembarcat amb ganes a un estadi de Primera. Foto: LaLiga123

3. EFECTE GORDILLO. La vida del Nàstic recorda molt a la del final de la temproada passada, on l’entrada de Nano va suposar aire fresc i un canvi rotund de dinàmica per als grana. Enguany, l’efecte Nano s’ha convertit en un efecte Gordillo, on el nou tècnic compta els partits per victòries. La inèrcia és bona, i els grana són un equip mentalment més estable i més fiable que setmanes enrere. Un altre punt a favor, abans de la final de dissabte.

4. UN EXÈRCIT. El partit davant el Rayo és una final, és la final, i tot s’acabarà tot just xiuli l’àrbitre. Per bé o per mal, dissabte serà el punt i final a les angoixes i alegries de la temporada: no hi haurà marge a res més. I els onze gladiadors no estaran sols, sinó que tornaran a tenir un exèrcit de —si omplim l’estadi, que espero que així sigui— 14.500 soldadets, cadascú al seu seient, disposats a tot per aconseguir l’objectiu. És el dia, la data en vermell al calendari. Només queda un darrer esforç. El més difícil ja s’ha fet.

LA VICTÒRIA A OSCA PERMET AFRONTAR LA DARRERA FINAL EN UNA POSICIÓ DE PRIVILEGI

Amb la victòria a Osca, els tarragonins mantenen el marge que tenien amb els seus rivals. Gràcies al gol d’Uche —i a l’exhibició de Javi Màrquez, l’entrega de Barreiro, la solidesa de la defensa…—, el Nàstic té el millor guió possible com a punt de partida. Va per sobre del Còrdova, de la Cultural, de l’Albacete i de l’Almeria. I d’aquests, només en caurà un. Només una carambola majúscula podria ensorrar els tarragonins. És responsabilitat seva no donar-hi peu, i fer els deures. Sense més. I fins aquí el conte.

El triomf d’aquest diumenge ha de servir per esperonar l’equip abans d’aquest darrer esforç. Rematar-ho a casa, i alliberar-nos d’un any duríssim sobre els terrenys de joc. Davant això, tres consignes: que el Nou Estadi sigui una olla a pressió, que l’equip ho doni absolutament tot, i que estiguem preparats per patir de valent. No serà bufar i fer ampolles, però l’impossible ara és possible. Depèn d’ells, només d’ells: ho tenen a tocar. Som-hi, valents!

Toni Cabanillas
Toni Cabanillas
Periodista
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here