26.2 C
Província de Tarragona
Dimecres, juny 19, 2024

Un Concurs sensacional

La TAP abans de l’inici del Concurs de Castells del 2016. Foto: Ricard Lahoz.

El ‘transatlàntic’ ja està en marxa. L’esdeveniment de la cultura catalana amb més projecció mundial comença el compte enrere. El Concurs de Castells de Tarragona afina la nova estructura organitzativa perquè la cita del 30 de setembre (a Torredembarra) i del 6 i 7 d’octubre (a la Tarraco Arena Plaça) sigui un èxit des de tots els punts de vista.

 

Serà un Concurs sensacional, formidable, espectacular, únic, singular… un certamen que des d’avui busca les emocions i els sentiments al seu voltant. L’etiqueta #SensacióConcurs neix amb la voluntat de ser un nexe d’unió que acompanyi des d’ara els preparatius del Concurs. Una etiqueta que aplegui castellers, públic de tot arreu, periodistes, personal sanitari i de l’organització…per “compartir els nervis” davant un gran esdeveniment.

 

Si voleu xifres, aquí en teniu algunes: 42 colles participants, 12 a la jornada de Torredembarra, 18 en la de dissabte a la TAP i 12 en la de diumenge, en funció de la seva posició al rànquing que es tancarà el pròxim 31 d’agost. Les entrades, 6.000 en total, es posaran a la venda al juliol, en una data encara per concretar.

L’ORGANITZACIÓ DEL CONCURS DE CASTELLS VOL COMPARTIR ELS PREPARATIUS AMB EMOCIONS I SENTIMENTS

La sala de màquines, comandada pel director del Concurs, Xavier Gonzàlez, i la directora castellera, Ester Roca, fa front a la magnitud del certamen incorporant professionals externs en l’àmbit de la direcció comunicativa (el vilanoví Xavier Capdevila), premsa (la tarragonina Núria Jacas), xarxes socials (Laia Díaz i Laia Poblado) i producció tècnica.

 

De fet, potenciar el Concurs en Viu és un dels objectius d’enguany amb projeccions i pantalles, i l’actualització instantània de tota la informació a la pàgina web oficial i en els canals de xarxes socials. Un altre objectiu no casteller és analitzar el comportament del públic dins i fora de la plaça per “acumular experiència i millorar-ne la seguretat”, en paraules de Xavi Gonzàlez.

 

Fa dos anys es van veure 25 castells de 9 o superiors, 12 dels quals de gamma extra. Els Castellers de Vilafranca van signar la millor actuació de la història vista aleshores i altres 6 colles van igualar o superar els seus registres. Es podran millorar enguany aquestes xifres? Probablement, sí. L’espectacle total ens espera en poc més de 100 dies.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here