Advertisement
11.3 C
Província de Tarragona
Dimecres, febrer 8, 2023

L’esperada connexió entre la ciutat i la platja

Passejada inaugural per la nova passarel·la que connecta el centre d ela ciutat amb la platja. Foto: Alba Cartanyà.

“Un gran handicap de Tarragona era que tenia el mar a la vora dels dits i no es podia tocar”, confessa Damià Calvet, Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. Aquest dijous s’ha inaugurat la solució a aquest problema endèmic. Una gran passarel·la, construïda gràcies a la inversió d’1,7 milions d’euros del Port, uneix –per fi- la ciutat amb la platja. Totes les institucions implicades en el projecte destaquen el gran consens per tirar-lo endavant, deixant de banda les diferències ideològiques per centrar-se en el bé de la ciutadania.

 

Centenars de persones han creuat la passarel·la per primera vegada. L’ànim general dels assistents era de felicitat, en veure acabada per fi l’obra que fa tant temps que demanaven. “Portem tota la vida esperant-ho”, explica un senyor gran. Una vianant assegura que és “una estructura necessària per la ciutat” i que “s’agraeix, tant per la vista com per al cos”. Tot i que la resposta de la ciutadania ha estat generalment positiva, també hi ha alguna crítica. Una parella de tarragonins suggereix que hagués estat millor fer acabar la passarel·la directament a la vorera de davant la platja, per evitar així haver de creuar el passeig marítim.

Les institucions destaquen el gran consens en la construcció de la nova infraestructura

A l’hora dels parlaments dels representants polítics, tots han anat en la mateixa línia. Calvet ha parlat de “proposta adequada”, ha destacat el “gran consens” de tots els agents implicats en la construcció de la infraestructura i ha assegurat que la passarel·la és “el símbol de la cohesió territorial i social”. En aquesta línia, l’alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, ha remarcat: “Es tracta de teixir complicitats que ens duguin a objectius compartits”.  S’ha mostrat “molt feliç” perquè “s’està fent realitat un somni que des de la segona meitat del segle XIX han tingut moltes generacions”.

 

En el seu primer acte com a delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera ha insistit en la necessitat de transmetre a la població el missatge de que és possible “fer coses conjuntament, pensant en la ciutadania”. També ha aprofitat l’ocasió per “reivindicar el Mediterrani”, un espai històric “de civilització i d’entesa”.

 

El President del Port, Josep Andreu, ha destacat “la persistència, la fe en el projecte i la unió de totes les administracions, deixant de banda els colors de partit”. Ha recordat, però, que la passarel·la és tant sols el 50% del projecte, ja que encara falta per acabar la renovació del Passeig Marítim, ja en marxa. Aquest ha estat un dels últims actes públics d’Andreu abans de deixar la presidència de l’Autoritat Portuària.

Alba Cartanyà
Alba Cartanyà
Estudiant de Periodisme URV
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here