17.3 C
Província de Tarragona
Divendres, juny 21, 2024

Gràcies, voluntaris

Un grup de voluntaris a l’estadi d’atletisme de Campclar. Foto: Carlos Medina.

En aquests Jocs del Mediterrani els esportistes són els que aconsegueixen les medalles i els que s’emporten tots els mèrits, però darrere de l’esdeveniment hi ha voluntaris com l’Aida Teno que es mereixen tenir una medalla honorífica per tot el treball que hi estan realitzant.

 

Molts d’aquests voluntaris afirmen que els Jocs del Mediterrani són una “experiència única”. Un exemple el trobem en l’Aida, una jove estudiant de Publicitat i Relacions Públiques. Ella reconeix que ser voluntària d’aquests jocs és una vivència especial. És cert que per arribar a l’anella mediterrània a les 7.30 del matí, s’ha d’aixecar ben d’hora ja que viu a Valls, però per a ella no és cap impediment.

Aida Teno: “Estic aprenent molt i això m’interessa de cara al meu futur professional”

És important saber que cada voluntari escull en quina zona vol estar. Durant aquests dies, l’Aida es troba a protocol i cerimònies perquè com a estudiant de publicitat i relacions públiques l’interessa aquest tema, concretament portar als vips i tractar amb ells. Actualment està a la sala on ajuda a rebre als equips.

 
Les seves ganes de ser voluntària van començar 4 anys enrere, gràcies a la seva afició per la natació. Per això sovint també està a la zona de les piscines. Durant aquest temps, l’organització li va proporcionar tres cursos en línia i alguna formació presencial. Segons explica, en les diferents formacions que ha realitzat, afirma haver après molt a més de conèixer un munt de persones.

Dos voluntaris a punt per netejar la pista del bàsquet 3×3 al Camp de Mart. Foto: Carlos Medina.

L’Aida remarca que “prèviament se’ns va preguntar on volíem estar, i la gran majoria de nosaltres estem on havíem demanat”. Per a ella formar part d’aquest voluntariat és molt útil per aquells estudiants que encara no tenen feina dels seus estudis. “Sent voluntari aprens molt, en el meu cas estic veient com s’està organitzant tot, i això m’interessa de cara al meu futur”, apunta una Aida que es mostra molt satisfeta, ja que durant aquests dies també practica idiomes amb el nombrós flux de visitants l’anella mediterrània.

L’organització ha propocionat als voluntaris formació amb cursos en línia i presencials

Una altra noia voluntària és l’Aida Almendros, que fa el torn de tarda, de 15.30 a 21.30 cada dia. Recorda que el 2013 es va apuntar al voluntariat amb unes amigues. La seva vivència amb altres voluntaris de l’anella és genial, ja que afirma que es porta “bastant bé amb els companys, tot i que hi ha voluntaris de totes les edats”. La jove estudiant d’educació primària fa diverses tasques com estar a la zona de protocol o a les piscines, però la que més li agrada és la que realitza a la piscina durant els partits de waterpolo. “Quan comencen els partits aixeco una cistelleta on hi ha la pilota dins, i em sento com si el dominés”, comenta l’Aida.

 

En quant els idiomes, afirma que domina l’anglès però que en cas de no saber o de no entendre algú que parla en una altra llengua, sempre hi ha altres voluntaris disposats a ajudar. En trets generals és mostra molt satisfeta amb les tasques que fa, ja que el principal és “estar a gust i passar una bona estona”.

Foto: Carlos Medina.

Tots els voluntaris i voluntàries fan que tot funcioni de manera correcta, seguint els diferents protocols estipulats per l’organització. La seva feina implica organitzar, promoure, controlar, validar entrades o vigilar. Són diferents tasques que estan realitzant durant aquests dies de manera gratuïta. La paraula voluntari es queda curta per a ells, ja que també són promotors i col·laboradors. Segons les dades oficials, existeixen prop de 3.500 voluntaris.

 

També s’ha de destacar que el seu treball el fan amb moltes ganes i sobretot amb molta simpatia i educació, dos factors molt a tenir en compte en el treball de cara al públic. Molt important saber que la gran majoria d’ells saben parlar castellà, català, anglès i francès.

 

Voluntaris de totes les edats es mostren satisfets o entusiasmats amb la seva participació a Tarragona 2018

A l’anella olímpica també hi ha gent més gran, que estan molt entusiasmats amb aquests jocs, pel fet que per a ells és una oportunitat per sortir de les seves rutines i tornar-se a sentir realitzats ajudant a tantes persones. Un col·lectiu de voluntaris, la gran majoria d’ells a punt de jubilar-se, afirmen que aquesta experiència no la podran repetir mai en la vida, ja que no cada dia es viuen uns jocs mediterranis en la teva ciutat. Molts d’ells recorden amb nostàlgia veure per la tele les olimpíades de Barcelona ’92 o el mundial del 1982, i ara per sort poden participar en aquest esdeveniment esportiu.

 

Tarragona durant aquests dies ha mostrat diferents cares, positives i negatives. La ciutat dels voluntaris és la que sí que representa a tots. Adolescents, adults i jubilats, voluntaris de totes les edats estan fent un treball impecable, i quan les coses es fan bé s’han de dir. Està clar que ells no s’emportaran cap premi, però sí que es mereixen tenir aquest reconeixement per tota la feina que estan fent i per totes les hores que hi estan dedicant.

Carlos Medina
Carlos Medina
Estudiant de Periodisme URV
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here