19.1 C
Província de Tarragona
Dilluns, març 18, 2024

El ‘Fet’ omple l’Espai Turisme de promoció de Tarragona

L’Espai Turisme, ple en la presentació del número 30 del FET. Foto: Anna Plaza

Trenta presentacions. Des del primer dia, el FET a TARRAGONA ha presentat en públic cada número de la revista que sortia al carrer. Aquesta vegada, l’Espai Turisme del carrer Major ha estat l’escenari de la presentació del número 30 i s’ha omplert d’amics i protagonistes de la publicació per parlar, des de diferents vessants, de la promoció de la ciutat.

EL NÚMERO 30 DE LA REVISTA JA ES POT TROBAR A LES LLIBRERIES

El públic ha seguit amb interès les explicacions de Montse Sans, de la Biblioteca – Hemeroteca Municipal, que ha ensenyat alguns materials que s’hi guarden com cartells, flyers, tríptics, fulletons, desplegables, mapes, postals i reportatges en revistes il·lustrades. Un repàs a més d’un segle de promoció on s’utilitzaven primer imatges dels monuments i, més endavant, els paisatges, les platges  i l’entorn natural. Al FET publiquem dos reportatges amb algunes mostres d’aquest material tan interessant.

Montse Sans, de la Biblioteca – Hemeroteca Municipal, ensenya material antic de promoció turística, al costat del director del ‘Fet’, Ricard Lahoz. Foto: Anna Plaza.

Precisament, donar a conèixer el patrimoni natural al voltant de l’Anella Verda és l’objectiu d’un programa educatiu que impulsen diverses persones i col·lectius sota la coordinació de l’Institut Municipal d’Educació. “Les escoles han d’estar obertes a l’entorn, l’han de conèixer”, diu la seva directora Montserrat Fortuny. “Hi ha adolescents que descobreixen així la mobilitat d’anar caminant d’un indret a un altre de la ciutat ”.

Montserrat Fortuny, de l’IMET, explica el projecte educatiu sobre l’Anella Verda. Foto: Anna Plaza.

Entre el públic l’escolten el regidor d’Ensenyament, Francesc Roca, i la responsable de Turisme, Inma Rodríguez. I com sempre, molts lectors de la revista que segueixen fidelment les activitats culturals que organitzem des del FET a TARRAGONA.

Txaber Allué és conegut arreu com El Cocinero Fiel. Foto: Anna Plaza.

A l’acte també defensa la necessitat de promocionar Tarragona el youtuber Txaber Allué, El Cocinero Fiel, conegut arreu per les seves receptes de tot tipus de plats: “Si volem millorar Tarragona ho hem de fer els tarragonins”, exclama abans de donar un consell a l’hora de menjar: “En acabar, ens hem de sentir bé amb nosaltres mateixos”.

Gemma Fusté, a l’esquerra, i Núria Loras, expliquen la seva experiència com a monitores al grup Ganyotes de teatre. Foto: Anna Plaza.

La presentació de la revista es tanca amb un petit homenatge al grup de teatre Ganyotes, 25 anys al Club Vaixell. Hi participen una de les promotores inicials, Gemma Fusté, i una de les monitores actuals, Núria Loras, davant la presència d’un animat grup de nois i noies que fan d’actors a l’obra Twestern. “El dia de l’estrena és molt bonic, perquè es veu el resultat de molts anys de feina. El moment en què baixa el teló és una explosió. S’esborren totes les diferències, tots els del grup sentim les mateixes emocions”, descriu la Núria. I la Gemma afegeix: “És la meva teràpia. Aquí no hi ha enveges ni l’afany de ser els primers i els millors. Tots som iguals”.

 

Abans d’acabar, el director del FET, Ricard Lahoz, anuncia que al setembre se celebrarà el cinquè aniversari de la revista amb un acte especial i festiu.

 

A més dels continguts ja mencionats, al número 30 del FET en trobareu d’altres:

 

LA CASA DE LES EMERGÈNCIES. Amb Esteve Giralt visitem l’edifici 112, a tocar de l’autovia T-11 entre Reus i Tarragona, es gestionen totes les trucades que arreu de la demarcació i bona part del país demanen una resposta immediata dels Mossos d’Esquadra, el Servei d’Emergències Mèdiques o els Bombers. Tecnologia punta i expertesa humana amb mig miler d’especialistes.

 

L’HISTORIADOR DE LA BATALLA DE L’EBRE. Coincidint amb el vuitantè aniversari de l’inici de la batalla decisiva de la guerra civil espanyola, tracem un perfil de l’historiador Josep Sànchez Cervelló, que està preparant la coordinació d’un congrés internacional a la URV dedicat a aquest enfrontament entre els exèrcits republicà i el franquista. L’article el signa Pineda Vaquer.

 

ENTRE EL DEURE I EL PLAER. Laia Poblado ens apropa a Auriga Serveis Culturals, un petit projecte que va néixer l’any 2006 amb l’objectiu de fer difusió de la cultura i el patrimoni en un sentit molt ampli. El promouen tres joves emprenedors: Anna Catà, Jordi Salvadó i Txema Nosas.

 

LA FORÇA DEL PARLANT: Enric Garcia Jardí conversa amb Miquel Àngel Pradilla i Jordi Ginebra, catedràtics de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili (URV) per analitzar la “situació de precarietat” de l’idioma, especialment al Camp de Tarragona.

Material de la Biblioteca Hemeroteca Municipal que es va mostrar i explicar al públic assistent. Foto: Anna Plaza.

Coincidint amb l’aparició del número 30 de la revista, oferim un regal molt especial als nous subscriptors: el llibre ‘Francesc Xammar, dignitat i compromís a la perifèria de Tarragona’ que signen els companys periodistes del FET, Ricard Lahoz i Enric Garcia Jardí. Formalitza aquí la subscripció i et farem arribar a casa la revista i el llibre.

 

D’altra banda, si només vols comprar la revista, la trobaràs a LLIBRERIA LA CAPONA, LLIBRERIA ADSERÀ, CAL MATIAS (Serrallo) i QUIOSC EL MIRACLE (Via Augusta, 8).

Foto de grup d’actors, actrius i monitors del grup Ganyotes, que celebren enguany el 25è aniversari. Foto: Anna Plaza.
Alba Cartanyà
Alba Cartanyà
Estudiant de Periodisme URV
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here