19 C
Província de Tarragona
Dimarts, maig 28, 2024

Una ‘Ciutat de la música’ silenciada

El grup Vadó Blues Trio. Foto cedida.

Reus és enguany la ‘Ciutat de la música’, però aquesta distinció no complau tots els veïns. El passat diumenge al migdia, una queixa per soroll va fer que la Guàrdia Urbana suspengués un concert de Vadó Blues Trio inclòs a la programació del festival de blues i jazz que des de fa 28 estius se celebra a la capital del Baix Camp. Els fets els ha explicat l’artista afectat a través de les xarxes socials. Després d’una hora d’actuació (gratuïta, per cert) al racó de la Palma, els assistents es van quedar amb un pam de nas.

 

La Guàrdia Urbana de Reus suspén un concert del Festival de blues per les queixes per soroll d’un veí

 

A través d’un comunicat, la regidoria de Cultura que lidera Montserrat Caelles ha lamentat els fets, tot apuntant que ha demanat disculpes als organitzadors. Sigui com sigui, la suspensió d’un concert que forma part d’un dels esdeveniments més consolidats en l’agenda reusenca de l’estiu hauria de fer rumiar més d’un responsable polític. No és només una qüestió de sensibilitat. És una mostra evident d’una preocupant manca de coordinació entre els diversos equips municipals a l’hora de treballar de manera planificada i conjunta.

 

El festival de blues i jazz de Reus (que va engegar el passat dia 5 de juliol i s’allargarà fins al 15) és impulsat per l’Associació per la Música Creativa i Actual (AMCA), que precisament té un acord amb l’Ajuntament per tirar endavant el certamen en el marc de ‘Reus, Ciutat de la música 2018’. L’edició anterior, de fet, va comptar amb una aportació pressupostària extra del consistori per la celebració de la capitalitat cultural catalana.

El certamen compta amb el suport de l’Ajuntament, que ha demanat disculpes als organitzadors

Tot plegat pot tractar-se d’un fet anecdòtic, fruit del malestar d’un veí a qui és d’esperar que el blues no agradi gaire. Amb tot, és irònic que en una ciutat que es vanta de ser el referent musical del sud del país passin coses com aquesta. Se suposa que s’ha de fomentar el talent del territori, no pas per silenciar-lo. De cara al cap de setmana, per cert, es reprendran els concerts a la Palma, amb figures del gènere de la talla d’Ana Popovic. Esperem que el veïnat no s’indigesti altre cop i permeti als assistents tenir el blues en pau.

PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

2 COMMENTS

  1. Desconec els detalls del cas que relata l’article però, tinc molt clar que la millor música, si és imposada, és rebutjable. Els esdeveniments culturals han de programar-se i executar-se de tal manera que no molestin a ningú que no hi vulgui participar. És un principi bàsic de convivència en una ciutat civilitzada. El respecte a l’altre és essencial.

  2. “La millor música, si és imposada, és rebutjable”…Totalment d’acord amb tu, Rafel. Em temo que el projecte “músics al carrer” que s’engegarà aquest estiu a Tarragona no té en compte aquesta sensibilitat. Tant de bo m’equivoqui.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here