18 C
Província de Tarragona
Dissabte, juny 22, 2024

Últim assaig de les Contalles de Sant Magí

Imatge de grup de tots els participants a la representació de les Contalles de Sant Magí. Fotos: Ricard Lahoz.

A quarts d’onze de la nit, el termòmetre del carrer marca 33 graus. L’índex d’humitat és altíssim i la sensació de xafogor arriba a ser insuportable després de cinc dies seguits d’onada de calor.

Un ventilador de dimensions enormes dona la benvinguda a un local del carrer Soler, on hi ha convocat un assaig general. Una quarentena de tarragonins, entre dansaires i membres del cor, desafien les inclemències meteorològiques i el mes d’agost per afrontar una nova representació de les Contalles de Sant Magí.

ENGUANY SE CELEBRA EL QUINZÈ ANIVERSARI DE LA REPRESENTACIÓ PRODUÏDA PER L’ESBART SANTA TECLA

No és, però, una representació més. Aquesta fa la número 15 i a l’Esbart Santa Tecla ho celebraran d’una manera que encara no es pot desvetllar. L’assaig d’aquesta nit és l’últim abans de l’espectacle que portaran a la plaça de la Pagesia el proper dimecres 15 d’agost a dos quarts d’onze de la nit.

Una de les figures de les Contalles.

Hi participen 25 ballarins, encapçalats per Jaume Guasch Llorach que des del primer dia assumeix la figura de Sant Magí. L’hi acompanyen 16 pelegrins i 8 testimonis, a més dels membres del cor grec guiat pel corifeu David Allué, que explica la història dividida en set quadres.

El noi aixecat de la dreta només té 13 anys i és el més jove de la recreació.

La direcció de l’espectacle l’assumeix enguany per primera vegada Jordi Pous, un veterà de l’entitat. Fa algunes indicacions i observacions (no gaires) en acabar la primera part de l’assaig. N’està prou satisfet, diu, i en destaca la incorporació al grup aquest any de 2 nois i 2 noies. El més jove dels participants només té 13 anys, símbol de la renovació que ha de venir.

Els peus i les espardenyes de Jaume Guasch Llorach, que fa el paper de Sant Magí.

Els gaiatos i els rams de flors acompanyen la recreació que vol donar a conèixer la vida del sant ermità de la Brufaganya. Els dansaires tenen força clar el seu paper i els moviments es desenvolupen amb tranquil·litat i harmonia. No hi ha dubtes, només petits detalls a millorar.

A les Contalles participen 25 persones.

Al perímetre de l’assaig, s’ho mira satisfeta la presidenta de l’esbart, Rosa Llorach, i la directora del cor, la incombustible Mercè Sardà, fa poc protagonista del FET pels 25 anys de la Mostra de Teatre Jove que ella lidera.

“Ens va la marxa”, exclama la Rosa somrient. Només així s’explica que, quan bona part de la ciutat descansa per vacances, a l’Esbart Santa Tecla assagen les Contalles i l’espectacle de dansa catalana que oferiran el proper dimarts 14 a les 22 hores a la plaça de la Font.

Abans tindran temps de celebrar amb els tarragonins els 15 anys de les Contalles. Ho faran amb un vermut musical  i una fideuà aquest diumenge al migdia a la plaça Corsini.

I després de Sant Magí, prepararan Santa Tecla amb una novetat important en forma de vestits. Però això ja és una altra història…

El cor en ple assaig. Al mig, el corifeu David Allué.

 

 

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here