17.6 C
Província de Tarragona
Diumenge, abril 21, 2024

Negrito i Negrita, us trobarem a faltar

Francesc Bustos i Assumpció Claramunt, a El Negrito i la Negrita. Foto: David Oliete.

Després de 35 anys acumulant tota mena d’objectes de regal, les prestatgeries es van buidant. Una aroma de nostàlgia, emocions, alegries i penes es barreja entre les parets d’El Negrito i La Negrita, botiga emblemàtica de Tarragona que tancarà portes a finals de setembre.

“Ha valgut la pena. Ens sentim molt valorats i estimats”. L’Asssumpció i el Francesc ho diuen amb modèstia, mentre aquests dies reben un munt de visites de clients habituals, però també de moltes persones que vivien a l’entorn de la plaça Corsini i que feia temps que no passaven per la botiga.

DESPRÉS DE 35 ANYS, TANCA LA BOTIGA QUE HA POSAT AL DIA ELS OBJECTES DE REGAL DE TARRAGONA

El Negrito, com tot establiment comercial, ha estat un negoci. I alguna cosa més. Perquè ha posat al dia el souvenir de Tarragona, l’ha modernitzat, l’ha fet atractiu i l’ha innovat. Els primers mocadors, les primeres samarretes…en aquells primers anys 80, quan començava a esclatar amb força la nova Festa Major.

Han editat més de 40 samarretes tarragonines, han impulsat durant anys un mercat d’art, han estat pioners en objectes de record de la ciutat…“Hi hem contribuït molt, però no n’érem conscients fins ara”, reconeixen tots dos a l’uníson. Tot plegat, amb les mostres de simpatia i agraïment de tanta gent, els deixa un regust amble i dolç de l’experiència comercial.

“HA VALGUT LA PENA. ENS SENTIM VALORATS”, DIUEN L’ASSUMPCIÓ CLARAMUNT I EL FRANCESC BUSTOS

Ara toca jubilar-se i “anar a la platja a l’octubre”, comenten amb un somriure. Però abans celebraran una festa de comiat la tarda de dilluns 17 de setembre, en plena setmana de Santa Tecla, com no podia ser d’una altra manera. Gràcies, Negrito. Gràcies, Negrita. Us trobarem a faltar.

Ricard Lahoz
Ricard Lahoz
Periodista. Director del FET a TARRAGONA
PUBLICITAT
CATEGORIES
ETIQUETES
POTSER TAMBÉ T'INTERESSA...

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here